Fiecare dintre noi știe ce înseamnă cei șapte ani de acasă, aceștia reprezentând perioada cu cel mai mult impact asupra formării educaționale a unui copil. Prima școală pe care o parcurge un copil e oferită de anii petrecuți în căminul părintesc, iar profesorii aferenți predau o materie numită „Lecții de Viață”.
Oamenii remarcanți nu sunt cei care dobândesc diplome în urma a numeroase studii, ci cei care-și cultivă înțelepciunea.
Prima sămânță este plantată încă din pruncie, în solul fertil al minții fiecăruia, după aceea fiind întreținută cu un mare simț al răspunderii și fertilizată cu iubire.
Tot ce sunt părinții: niște grădinari ai intelectului care procedează mânați de cea mai pură intenție, ce zămislesc, nutresc și muncesc cu sufletul pentru a-și vedea odrasla împlinită, înfloritoare și roditoare. Ei sunt cei care plivesc multele buruieni, problemele împletite printre rădăcinile copilului.
Sigur că procesul îndepărtării lor doare, dar scopul este unul nobil, ale cărui rezultate merită orice sacrificiu cu consecințe temporare.
Un proverb ales spune că: „Oricine are nevoie de o casă în care să trăiască. Doar o familie care te sprijină clădește un adevărat cămin.”
Armonia regăsită în cuibul familial este mai de preț decât orice bogăție de pe fața Pământului.
Acasă este locul unde dragostea necondiționată, respectul, sinceritatea, acceptarea, răbdarea, corectitudinea, înțelegerea reciprocă și siguranța sunt virtuți puse la loc de cinste și păstrate intacte cu migală.
Acasă, iubirea autentică este unica lege. Unde aceasta nu guvernează peste cămin, categoric nu este nici pace, nici reconciliere.
Acasă construim un caracter, acasă zidim un viitor, aici se află stâlpii susținători ai constituției noastre. Fără temelie, suntem la fel de rezistenți ca o clădire ridicată pe un maldăr de nisip. Fundamentul unei familii reușite constituie factorul care-ți conferă stabilitate. Părinții sunt uneltele care te cizelează cu măestrie către omenie. Părinții știu doar să dea și să nu se aștepte în schimb, la nimic, iar noi, copiii, pentru că nu cunoaștem mai bine luăm și luăm.
Lumea a început de la o familie și omul de la iubire.