ULTIMELE STIRI

 CONCURSURI    » Statistica Bac 2009     » Statistica Teze Unice 2008-2009

    » Rezultate obtinute in anul scolar 2008-2009    

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE MATEMATICA SI INFORMATICA - 2009

          Subiecte concurs matematica!
          Subiecte si rezolvarile elevilor la concursul de programare!
          Galerie foto festival!

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE MATEMATICA SI INFORMATICA - 2009

Dragi colegi!

          A devenit o traditie ca în fiecare an sa sarbatorim Zilele Colegiului National de Informatica. Cu acest prilej organizam FESTIVALUL INTERNATIONAL DE MATEMATICA SI INFORMATICA.
           Editia din acest an, care se va desfasura în perioada 26-31 ianuarie 2010, se bucura de o larga participare internationala.
          Sunt asteptati elevi si profesori din 11 state europene: Bulgaria (Sofia), Estonia, Lituania (Kaunas), Germania, R. Moldova (Chisinau), Polonia (Chorzow), Slovacia , Spania (Las Palmas de Gran Canaria), Suedia (Uddevalla), Turcia(Ankara) si Ucraina(Kiev) precum si din România (Piatra-Neamt, Roman, Bacau, Focsani, Galati, Vaslui, lasi, Botosani si Suceava).
          Festivalului International de Matematica si Informatica este structurat pe trei sectiuni distincte:
          1. Matematica
          2. Informatica
          3. Sesiunea Internationala de Comunicari.
          Sectiunea matematica vizeaza o proba individuala adresata elevilor din clasele VII-XII si o proba pe echipe ce implica elevii din clasele VIII-X.
          Sectiunea informatica are drept subdiviziuni un concurs de programare, respectiv, unul de soft educational si utilitar ce implica elevii din clasele IX-XII.
          Sesiunea Internationala de Comunicari Metodico-Stiintifice „Memorial Vasile Tifui” se adreseaza profesorilor de specializari diferite ce vor prezenta lucrari ce au drept scop implementarea mijloacelor IT si media în procesul instructiv-educativ. În acest sens invitam colegii participanti la un real schimb de experienta pe coordonatele unor softuri educationale de conceptie proprie.
          Lotul participantilor va fi alcatuit din cel mult 12 elevi din clasele VII-XII si doi profesori însotitori.
          Atât elevii, cât si profesorii, vor fi cazati în internatul Colegiului National de Informatica, Str. Mihai Viteazul, Nr. 12, Piatra-Neamt, România.
          Masa si cazarea sunt asigurate gratuit de catre organizatori.
          Pentru precizari suplimentare oferim regulamentele de concurs.
          Asteptam confirmarea participarii dumneavoastra pâna la data 07.01.2010 cu rugamintea ca în formularele de participare la festival sa mentionati sectiunea (matematica/informatica/sesiune de comunicari) si proba/concursul la care participa elevul.
          Va asteptam cu drag.

           Dovnload fisiere:
              Invitatie
              Formular inscriere
              Regulament concursuri
              Programa concursului de matematica
              Programul Festivalului

SIMPOZIONUL INTERJUDETEAN "TEME MONETARE" - Editia a IV-a

Regulamentul de desfasurare il puteti descarca de AICI.
Rezultatele Simpozionului Interjudetean "Teme monetare" pot fi descarcate AICI.


Ecouri in presa locala si regionala!

CONCURSURI ZILE CNI 2008

           - Concursul „SUPER CLASA”

Organizator: COMISIA DE IMAGINE A COLEGIULUI NATIONAL DE INFORMATICA – prof. Diana Cristina Bejan, prof. Carmen Zaharescu, prof. Elena Rosu
Titlul proiectului: SUPER CLASA
Obiectiv general: Estetizarea claselor si îmbunatatirea imaginii Colegiului National de Informatica
Obiective specifice:
• Îmbunatatirea aspectului general al salilor de curs;
• Personalizarea salilor de clasa;
• Promovarea imaginii activitatilor colectivului si a performantelor acestuia;
• Dezvoltarea capacitatilor de comunicare si de prezentare a elevilor;
• Dezvoltarea simtului estetic;
• Câstigarea încrederii în sine a elevilor;
• Dezvoltarea spiritului de echipa si stabilirea unor legaturi puternice la nivelul colectivului de elevi;
• Încurajarea spiritului competitiv;
• Încurajarea si dezvoltarea spiritului de initiativa.
Grup tinta: elevii si profesorii Colegiului National de Informatica.
Durata desfasurarii concursului: 15 noiembrie – 15 decembrie 2008.
La concurs s-au înscris 20 de clase al colegiului.
Din juriu au facut parte: doamna director Elena Genoveva Irimia, domnul director Vasile Diaconu, doamna administrator Dana Minut, doamna contabil-sef Viorica Cojoc, doamna profesoara Mariana Mândru si domnul profesor Nicu Luca.
Concursul s-a finalizat cu ocazia „Zilelor Colegiului National de Informatica – 2008”, când s-au stabilit finalistii si clasele câstigatoare si au fost premiate cu diplome si medalii clasele participante la diferitele sectiuni ale concursului: categoria MASCOTA, AFIS, IMN, PAGINA WEB, CEL MAI BUN ARTIST PLASTIC, CEL MAI BUN GRAFICIAN.
CUPE SUPER CLASA:
- PREMIUL SUPER CLASA – 10D
- PREMIUL SUPER CLASA JUNIOR – 5A
Premiul MICII MESTERI INIMOSI – 11C
Premiul STIL SI ELEGANTA – 12E
Premiul pentru CREATIVITATE-11E
Premiul pentru SPIRIT DE ECHIPA – 12F
Premiul pentru SPIRIT PERFECTIONIST – 12A
Medalii – pe sectiuni:
1. Mascote - cea mai reprezentativa mascota - 11E
- cea mai originala mascota – 11C
- cea mai amuzanta mascota – 9A
2.Afis - cel mai reprezentativ afis – 12F
- cel mai original afis - 8
- cel mai amuzant afis -
3. Imn- cel mai reprezentativ imn – 12F
- cel mai amuzant imn – 11E
- cel mai original imn – 5A
4. Pagina Web- cea mai complexa – 12F
- cea mai originala – 9A
- cea mai estetica – 12E
- cea mai reprezentativa – 11E
5. Cel mai iscusit artist plastic din CNI – ANDREEA CAIA – 11E
6. Cel mai bun grafician al CNI – ALEXANDRA HORGHIDAN – 12F

          -  „INTREZARIRI”
          La Colegiul National de Informatica fiinteaza de trei ani Cenaclul „Întrezariri” unde elevii talentati îsi împartasesc din experienta lor de mici artisti. Pe 16 decembrie 2008 au fost premiati câstigatorii în cadrul intim si placut al bibliotecii scolii: Sectiunea proza, clasa a V-a, Premiul I- Emanuel Tanase, Madalin Zaharescu, Premiul al II-lea-Antonio Salaru, Premiul al III-lea- Roxana Maxim; Sectiunea proza, clasa a VI-a: Premiul I- Claudiu Neculau; Sectiunea poezie, clasa a VIII-a, Flavian Rosu; Sectiunea proza, clasa a IX-a, Premiul I: Ana Andreea Caescu, Paul Stolniceanu, Sectiunea poezie: Premiul I- Ioana Cucuruz, Premiul al II-lea- Georgiana Ploscaru, Premiul al III-lea- Camelia Marina Gligas Sectiunea Poezie, clasa a XI-a: Diana Zemlicof, Sectiunea poezie, clasa a XII-a, Premiul I- Madalina Folvaiter, Premiul al II-lea- Andreea Todirica, Premiul al III-lea- Adelina Andrica. La realizarea concursului au contribuit membrii catedrei de limba si literatura româna, coordonator principal fiind doamna profesor Iulia Costan.

          -  Pe 16 decembrie 2008 a avut loc Concursul de chimie organica „Formula” organizat de doamna profesoara de chimie Tudorita Guzgan, care i-a provocat pe elevii claselor a XI-a sa participe la competitie pentru a-si arata abilitatea si promptitudinea în recunoasterea formulelor chimice, obiectivul jocului didactic fiind verificarea regulilor de denumire ale unor clase de compusi organici.

          -  Pe 17 decembrie2008, la ora 15 tot în Laboratorul Multimedia a avut loc sesiunea de comunicari metodico-stiintifice, denumita sugestiv ”Calitate în educatie - o provocare europeana”, care a reunit 18 profesori, o parte dintre acestia având doctoratul sau urmând sa îl sustina, atât din judetul nostru, cât si din cele limitrofe. Scopul pe care l-a vizat a fost stimularea creativitatii si inovatiei didactice si manageriale ale cadrelor didactice, în sensul adoptarii metodelor, strategiilor, mijloacelor de învatamânt, a auxiliarelor optime predarii în contextul actual al reformei curriculare. Toate lucrarile participante în cadrul sesiunii au fost editate într-un auxiliar de bune practici didactice recunoscut de Biblioteca Nationala. Totodata, lucrarile cele mai apreciate, vor fi postate, cu acordul autorului, pe pagina web a CNI.

          -  Tot pe 17 decembrie 2008 elevii cu înclinatii stiintifice au raspuns afirmativ la provocarea doamnelor profesoare de fizica, Diana Bejan, Laura Chertic,Carmen Florescu, de biologie Taina Grigoriu si Alina Sauciuc, si de chimie, Tudorita Guzgan, Mariana Fronea si Cornelia Iordan, care au organizat un concurs interdisciplinar. În concurs s-au înscris 24 de elevi din clasele IX-XII, formând 6 echipe mixte, care au sustinut o proba teoretica având întrebari din fizica, chimie si biologie, urmata de o proba practica în care si-au folosit cunostintele si imaginatia pentru a realiza mini proiecte ale unor case de locuit în conditii extreme. Premiile echipelor câstigatoare au fost înmânate la Serbarea de Gala organizata în cadrul „Zilelor Colegiului National de Informatica”. Echipele si rezultatele le puteti vedea aici.

          -  Tot in ziua de 17 decembrie 2008, în cadrul Zilelor Colegiului National de Informatica, elevii clasei a IX-a A, coordonati de dna profesor Iulia Costan si-au propus sa reînvie câteva traditii românesti în cadrul „ Sezatorii românesti”, astfel încât sa le poata dezvalui celorlalti colegi. Ei au avut amabilitatea sa raspunda la câteva întrebari prin care ne-au familiarizat cu proiectul lor, dar mai ales cu scopul pe care si l-au propus.
          Reporter: Ce v-a determinat sa va întoarceti în timp?
          Ioana Cucuruz: Doamna profesor Iulia Costan a venit cu propunerea de a realiza aceasta sceneta si am acceptat imediat deoarece ne simteam mândri sa prezentam un crâmpei din viata stramosilor nostri. Am simtit nevoia sa ne reamintim de radacinile noastre si sa transmitem si altora sentimentele ce ne încearca interpretând aceste roluri.
          Reporter: Care ar fi trairile voastre în momentul în care va transpuneti în acea lume arhaica?
          Catalina Mihaila: Atunci când rostesc versuri populare, sufletul meu se umple de mândrie si fericire. Sentimentul acesta apare deoarece patrunzând cât mai mult într-o lume de demult si în obiceiurile si traditiile acesteia, descoperi din ce în ce mai multe frumuseti ascunse ale satului, ale unui spatiu arhetipal, frumuseti pe care altfel nu ne-ar fi fost revelate. Pot spune ca în momentul în care îmi interpretez rolul din secventa, ma simt mândra ca sunt român si ca fac parte dintr-un popor cu o mentalitate originala.
          Reporter: Ce mesaj transmiteti prin aceasta actiune?
          Prin încercarea noastra de a da o sezatoare veche din zona Moldovei speram sa convingem cât mai multi tineri sa respecte valorile spirituale cele adevarate si, de asemenea, dorim sa întelegem mentalitatea strabunilor nostri.

          Preocuparile acestora merita toata admiratia si le dorim sa nu se opreasca la aceast pas.

           CUPA “BÎNDILĂ” a fost organizată în memoria fostului nostru coleg, Bogdan Petru Bîndilă, un om al carui vis era să ajungă un fotbalist profesionist la una din marile echipe ale Europei. Bogdan juca pe postul de fundaş central, iar uneori era fundaş lateral.
            Competiţia s-a desfăşurat pe durata lunii octombrie 2007. Au fost puse afişe în şcoală pentru ca la start să se alinieze cât mai multe echipe. Taxa de înscriere pentru fiecare echipă a fost de 25 lei. În ziua în care s-au terminat înscrierile, 17 echipe erau gata să lupte pentru a câştiga.
            S-au realizat 4 grupe, cu 4 capi de serie, restul echipelor fiind trase la sorţi, fiecare grupă completându-se cu încă 3 echipe. Într-una dintre grupe au fost până la urmă 5 echipe, pentru ca nicio echipă să nu fie exclusă.
            În grupe, fiecare echipă a întâlnit celelalte echipe o singură dată. Pentru o victorie s-au acordat 3 puncte, pentru un egal 1 punct, iar la înfrângere niciun punct. Din fiecare grupă s-au calificat primele 2 echipe.
Printr-o altă tragere la sorţi au fost stabilite jocurile pentru sferturile de finală.
            De acum încolo a început partea grea, deoarece dacă pierdeai erai eliminat. Din cele 8 echipe au rămas doar 4: clasa a 12-a E, clasa a 11-a A, clasa a 12-a D si clasa a 10-a D. Au fost 2 semifinale echilibrate în care toţi jucătorii acestor echipe se gândeau doar că sunt la 2 meciuri distanţă de a câştiga marele premiu.
            În prima semifinală s-au întalnit clasele a 12-a E şi a 11-a A, scorul fiind de 4-2, astfel clasa a 12-a E calificându-se în finala mare, în timp ce clasa lui Bogdan a trebuit să se mulţumească doar cu finala mică.
            În a doua semifinală s-au întâlnit clasele a 12-a D (favorita la calificarea în finală) şi clasa a 10-a D. Clasa a 12-a D a deschis scorul, însă nu a putut rezista până la final, cei de la a 10-a D, reuşind să întoarcă scorul, prin 2 goluri înscrise, şi să se califice în finala mare.
Miercuri 24 octombrie au avut loc finalele Cupei Bindilă.
Înaintea finalelor s-a ţinut un moment de reculegere în memoria colegului nostru, Bogdan Bîndilă.
Finala mică s-a jucat între echipele claselor a 11-a A (clasa lui Bogdan) şi  a 12-a D.
Finala mare s-a jucat între echipele claselor a12-a E şi a10-a D.
Finala mică a fost câştigată de către echipa clasei a 11 a A la penalty-uri, după ce în timpul regulamentar scorul a fost  4-4. Meciul a fost plin de emotii, mai ales că cei de la 11A şi-au dorit foarte mult o victorie.
Finala mare a fost câştigată de echipa clasei a 12 a E cu scorul de 4 - 2.
Menţionăm că la acest memorial au mai participat echipele claselor: a 7-a, 9A, 9B, 9D, 9G, 10A, 10C, 10D, 10E, 11A, 11C, 11D, 12A, 12B, 12D, 12E, 12F.
           Fiecare echipă a primit diplomă de participare, iar echipele care au urcat pe podium au primit cupe şi mingi pentru fotbal în sală. Echipele de pe podium au primit şi un premiu în bani.
S-au mai acordat diplome celor mai buni jucători. Premiul pentru cel mai bun portar a fost acordat elevului Florea Andrei, premiul pentru cel mai bun marcator a fost acordat elevului Pricop Marius, iar premiul pentru cel mai bun fundaş a fost acordat elevului Paiu Andrei.
           Premiul pentru cel mai bun fundaş a fost acordat deoarece Bogdan Bîndilă juca pe acest post la echipa de club la Olimpia. După disputarea finalelor, echipele, împreună cu susţinătorii şi domnii profesori, au mers la mormântul dragului nostru coleg pentru a aprinde o lumânare şi pentru a se ruga pentru sufletul acestuia.
Click aici pentru imagini.


Andrei Florea – clasa a XI a A
Teleucă Bogdan – clasa a XI a A

 

           Conferinţa Naţională de Invăţământ Virtual - CNIV care a avut loc intre 26-28 octombrie in cadrul Universităţii  „Ovidius” din Constanţa, la cea de-a cincea ediţie,  se anunţa a fi un eveniment major atât pentru mine cât si pentru profesorii mei indrumători. Fiind la prima participare, am rămas puţin surprins de noutăţile pe care le promitea aceasta conferinţă. Primul lucru care a surprins şi care a reuşit atât să mă impulsioneze  cât şi să imi creeze o nouă perspectivă despre  invăţământul virtual a fost numărul mare de participanţi. Dacă la trimiterea datelor personale, a titlului lucrării şi a prezentării produsului meu software erau înscrişi puţin peste treizeci de participanţi, la sfârşitul termenului limită de înscriere în arhiva online CNIV figurau peste optzeci de participanţi.
            Ţin să precizez că această conferinţă naţională s-a desfăşurat concomitent cu ICVL – International  Conference of Virtual Learning, aflată de asemenea la cea de-a cincea ediţie, fapt care ne-a oferit posibilitatea de intra in contact cu ideile partenerilor de peste hotare. De ce am ales termenul de partener? Motivul este simplu: pe lângă participanţii a căror pregătire varia de la liceu la profesori universitari, ingineri, fizicieni, au fost prezenţi şi reprezentanţi ai unor firme de renume din industria software a României. Membrii evaluatori ai firmelor SIVECO, precum si a diviziilor aferente de software educaţional  au binevoit a-şi împărtăşi ideile personale despre produsele prezentate, de a face adăugiri şi chiar propuneri.
Datorită numărului mare de lucrări, prezentarea acestora s-a făcut pe patru secţiuni:
A. Tehnologii e-Learning şi Virtual Reality – cercetare-dezvoltare, implementare şi aplicaţii;
B. Software educaţional în învăţământul superior – proiecte şi aplicaţii;
C. Software educaţional în  învăţământul preuniversitar – proiecte şi aplicaţii;
D. Training şi management educaţional - strategii, obiective şi calitate.
            Regulile de prezentare au fost simple: fiecare dintre participanţi a avut la dispoziţie zece minute, timp în care acesta trebuia să îşi prezinte produsul, dar şi să convingă evaluatorii de eficacitatea lucrării. Din observaţiile mele, s-a pus accent pe partea de testare a elevilor după parcurgerea unui astfel de soft, lucru care mă avantaja. Lucrarea pe care eu am prezenzat-o se numeşte „Jocul Formula” şi reprezintă un produs educaţional destinat testării elevilor în timpul orelor de chimie. Aria curriculară pe care am abordat-o este cea a compuşilor organici ce aparţin claselor: derivaţi halogenaţi, alcooli, fenoli şi amine. Softul a fost conceput din dorinţa de a crea o legătura între profesor şi nivelul de pregătire al elevilor.  Astfel pe lângă modulul de testare al elevului care este construit sub forma unui joc didactic, profesorul are la dispoziţie şi un panou de control prin care poate modifica parametrii jocului, vizualiza rezultatele elevilor dar şi realiza teste diferenţiate. Produsul este destinat atât platformelor PC cât şi terminalelor mobile.
            Un alt lucru care a reuşit să imi atragă atenţia a fost criteriul de evaluare al acestui concurs. Repartizarea celor opt premii puse în joc s-a făcut după numărul de voturi obţinute de către evaluatori. Aceştia au fost reprezentaţi de către participanţii la conferinţă, dar care nu puteau să îşi voteze propriile lucrări. Premiile au fost substanţiale: premii în bani, o excursie la Conferinţa „Educa” din Berlin, notebook-uri şi HDD portabile.
            Mă bucur că am avut ocazia de a participa la acest eveniment în urma căruia mi-am lărgit orizontul ideilor, am colaborat cu alţi participanţi şi am avut  ocazia să analizez conceptele abordate de către adevăraţii profesionişti. A fost o experienţă plăcută pe care oricând aş repeta-o cu plăcere!

Emanuel Lupu  – clasa a XII a D


   “Science Education in School” Bucuresti
In perioada 11-14 Octombrie 2007 a avut loc la  Bucuresti târgul de idei “ Science Fair”, organizat ”Center for Science Education and training” si Liceul Grigore Moisil Bucuresti, pe teme privind experimentele în lecţii de ştiintă. La aceasta activitate au participat elevii Rotariu Mihai şi Pascaru Andrei cu proiectul ”Celsius şi Kelvin”, Rotaru Codruţ cu proiectul “Transformare de stare” şi Mihaila Adrian cu proiectul “Reflexie şi refracţie“, ai Colegiului Naţional de Informatică din Piatra Neamţ, coordonaţi de  profesor Elena Costrachevici (diploma).

     Târgul de idei a fost împarţit în 3 secţiuni

  • Prezentarea de aplicaţii web pentru studiul ştiinţelor.
  • Experimente virtuale. Utilizarea de software educaţionale in studiul Ştiinţelor
  • Experienţe clasice. Prezentarea de experimente cu impact deosebit în studiul Ştiinţelor.

  Obiectivele târgului:

  •  Creearea unei pagini web şi a unui forum de discuţii pentru împărtăşirea experienţei participanţilor: elevi, profesori, părinţi, comunitatea locală
  • Promovarea de experimente educaţionale menite să faciliteze învăţarea.
  • Diseminarea noilor resurse TIC, precum şi altor tehnologii care pot facilita învățarea ştiinţelor.
  • Extinderea Hands on Science Network.
         La acest simpozion au participat şi invitaţi străini: Manoy Patairiya de la Ministerul Comunicării în Ştiinte din India, profesori cercetători din Croaţia, Italia, Ucraina, Austria, Germania şi Turcia care au fost realmente impresionaţi de prestaţia, pregătirea, dezinvoltura și capacitatea  elevilor de a se exprima într-o limbă straină, dar şi de calitatea prezentărilor pregătite şi a experimentelor. Motivul iniţierii acestui proiect a fost schimbul de experienţă, de unde şi denumirea de “târg de idei”.

       In cadrul Concursului National de Informatica Aplicata Buzau din 14-16 aprilie 2005, elevii nostri au obtinut urmatoarele rezultate:
- Baciu Corina (cls. a IX-a B) - locul II - TIC - prof. Carmen Pughineanu
- Aioanei Adrian
(cls. a XII-a C) -mentiune - soft utilitar, lucrarea "Comert pe Internet" - prof. Elena Andone

       In perioada 4-6 martie 2005 a avut loc concursul "Urmasii lui Moisil" - desfasurat la Liceul de Informatica "Gr. C. Moisil". Iasi. La acest concurs au participat echipe din aproape toate judetele Moldovei si 2 echipe din Republica Moldova. De la Colegiul National de Informatica Piatra Neamt au participat urmatorii elevi:
- Munteanu Gabriel (cls. a IX-a) - prof. coord. Florentina Ungureanu
- Bordeianu Vlad
(cls. a X-a) - prof. coord. Florentina Ungureanu
- Nistor Bogdan
(cls. a XI-a) - prof. coord. Gabriela Blaga
- Bostan Ionut (cls. a XI-a) - prof. coord. Lili Costrachievici
       Elevul Bostan Ionut a obtinut 40 de puncte, iar elevul Nistor Bogdan 10 puncte.

       In cadrul concursului de creativitate software Suceava din 4-6 februarie 2005, elevii nostri au obtinut urmatoarele rezultate:
- Aioanei Adrian (cls. a XII-a C) - premiul II - soft utilitar, lucrarea "Comert pe Internet"
- Mihaila Mihai
(cls. a XII-a C) - premiul II - soft educational, lucrarea "Adolf Hitler"
- Caliman Razvan
(cls. a XI-a) -participant, locul 5

         Trupa CHOUETTE (cls IX-XI) va reprezenta Romania la Festivalul International de Teatru Francofon care se va desfasura in perioada 10-17 martie 2005 in Maroc. Profesori coordonatori Georgeta SELARU, Daniela NICOARA, Raluca ENE.

       Membrii trupei INFOLUDIC (cls. V-VII) - coordonator Georgeta SELARU - au participat in perioada 28 - 30 aprilie 2004 la Festivalul de teatru Francofon pentru Copii de la DEJ unde au obtinut 3 trofee:
- premiul pentru umor
- premiul pentru piesa de teatru "Martienii au fost aici"
- premiul pentru costume

      

   

Copyright ©2005
Colegiul National de Informatica Piatra Neamt