ULTIMELE STIRI

 NOUTATI

Scoala Teme Monetare de vara 2011

            In cadrul proiectului Teme Monetare  se vor  derula, in perioada 11-15 iulie, la CNI Piatra Neamt, activitatile Scolii de vara cu acelasi nume.Pentru inscriere, participantii vor complete fisa anexata si o vor transmite in format electronic, pana la data de 3 iulie 2011, la adresa cni_pn@yahoo.com
Click aici pentru program
Click aici pentru fisa

TEME MONETARE editia a VI-a

            In data 4 iunie 2011 s-au desfasurat lucrarile simpozionului interjudetean "TEME MONETARE", editia a VI-a ,  organizat de Fundatia INFOMAT in cadrul proiectului cu acelasi nume, cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Neamt.
Click aici pentru lista premiantilor

Kiev - Festivalul International de Matematica si Fizica, editia a X-a.

            În perioada 7-10 mai 2011 s-a desfăşurat la Kiev  Festivalul Internaţional de Matematică şi Fizică, ediţia a X-a. It is organized by Main Education and Science Board of Kyiv City State Administration, Pechersk regional administration, Institute of Mathematics of National Academy of Science of Ukraine, Physics Technical Institute and Kyiv-Pechersk lyceum # 171 “Leader”. Acesta a fost  organizat de Consiliul principal de Educaţie şi Ştiinţă de la Kiev, administraţia regională Pechersk, Institutul de Matematică al Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei, Institutului de Fizică tehnică şi  Liceul # 171 "Leader" din Kiev. La festival au participat elevi din Ucraina, Rusia, Belarus, Slovacia, Republica Moldova, Turcia şi România. Din România a participat o echipă de la Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ, formată din 12 elevi de la clasele a IX-a şi a X-a (Ciomeică Andruţa,  Nistor Claudia, Barbu Florina, Botescu Ingrid, Traistă Lămâiţa, Strechie Lorena, Măzăreanu Andrei, Socea Eduard, Leviţchi Lia,  Ioan Cristina, Vrabie Oana, Teleucă Victor), însoţiţi de doamnele profesoare Luminiţa Cozma şi Raluca Ciocan. Echipele {Botescu Ingrid, Socea Eduard} si (Barbu Florina, Măzăreanu Andrei)  au obţinut premiul I la secţiunea “Proiecte” - Fizică

Impresii de la Festival

Arheolog pentru o zi!

            Colegiul Naţional de Informatică, Piatra – Neamţ, este partener, alături de Şcoala Nicu Albu, Piatra Neamţ, Facultatea de Istorie din cadrul U.A.I.C., Iaşi şi ISJNeamţ, în cadrul proiectului educaţional „Arheolog pentru o zi”. Proiectul îşi propune să iniţieze elevii în cunoaşterea modalităţilor de descoperire , investigare şi interpretare a surselor istorice, condiţie esenţială a înţelegerii istoriei şi progresului omenirii. Obiectivele proiectului sunt: însuşirea de către elevi a noţiunilor elementare de arheologie experimentală, identificarea modului de desfăşurare a activităţilor unui şantier arheologic, stimularea interesului pentru studiul isoriei şi dezvoltarea atitudinilor pozitive faţă de sine şi faţă de ceilalţi.

            Una dintre activităţile proiectului, „Meşteşugurile tradiţionale şi arheologia” s-a derulat sâmbătă, 14 mai 2011, la Conacul Cantacuzino – Paşcanu, Costişa, jud. Neamţ. De la C.N.I. au participat elevii Bianca Gavrilescu şi Tina Alexia Gheghici(a V-a A) şi Ştefan Arădăvoaicei(a VIII-a A) , coordonaţi şi însoţiţi de prof. Cristina Iftime. Activitatea s-a desfăşurat pe trei secţiuni: partea teoretică, atelier I(procedee de ardere a ceramicii) şi atelier II(modelare ceramică prin tehnica şnuruirii). Ceramica rezultată după parcurgerea de către participanţi a atelierului II urmează să fie expusă în luna iunie în cadrul unei expoziţii organizate de Liceul de artă „Victor Brauner”, Piatra – Neamţ, iar în luna iulie, elevii vor desfăşura o zi de activităţi practice pe şantierul arheologic Siliştea – Români, jud. Neamţ.

           Click pentru imagini

SIMPOZION INTERJUDEŢEAN PENTRU ELEVI „TEME MONETARE” ”

            Colegiul Naţional de Informatică din Piatra-Neamţ în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ anunţă lansarea celei de a VI-a ediţii a simpozionului ştiinţific TEME MONETARE. Concursul se adresează elevilor de liceu din Regiunea de dezvoltare nord-est, cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru domeniul economic. El promovează valori culturale şi etice fundamentale, precum şi fair-playul competiţional. Concursul TEME MONETARE urmăreşte creşterea gradului de informare a tinerilor, viitori consumatori de servicii financiare, astfel încât aceştia să fie mai bine pregătiţi atunci când aleg un anumit tip de serviciu financiar sau când decid în favoarea unei anume instituţii bancare.

           Fisa de inscriere
           Invitatie
           Regulament

REZULTATELE CONCURSURILOR DE MATEMATICA SI INFORMATICA

      Matematica
           Subiecte proba INDIVIDUAL
           Subiecte proba ECHIPE
           Rezultate proba pe echipe
           Rezultate proba individuala
      Informatica
           Rezultate concurs programare
           Rezultate concurs soft educational si utilitar
           

“Tradiţii şi superstiţii româneşti la începutul iernii”

            Iarna a început la C.N.I., Piatra – Neamţ cu celebrarea tradiţiilor , obiceiurilor şi superstiţiilor specifice acestei perioade a anului. La Laboratorul Phare , pe data de 10 decembrie, Sfântul Andrei, Moş Nicolae, Moş Crăciun şi Anul Nou au fost evocaţi , cu deosebită atenţie, de elevii C.N.I. din clasele a X-a E, a VIII-a A, a IX-a F, a IX-a A , a IX-a E şi a VI-a A . Ne-au încântat auzul cu colinde româneşti elevii de la a V-a B, a VI-a B şi a VII-a B, cu colinde englezeşti clasele a VI-a A şi a VII-a A, iar cântecelele şi colindele germane au fost interpretate de elevii claselor a VI-a A, a VII-a A şi a VII-a B. Cu Moş Andrei se începe luna darurilor, luna lui “Andrea”, când creştinii primesc, după Sfânta Evanghelie , darul cerului - Pruncul Iisus, Moş Nicolae este cunoscut ca cel mai darnic personaj religios și ca un ocrotitor al copiilor. Am dorit, şi în mare parte am reuşit, să împrospătăm în memoria copiilor din 2010 tainicul şi blândul Spectacol-Ritual al Crăciunului, respectiv cel efervescent, violent şi fermecat al Anului Nou. „Vinovaţi ” sunt profesorii Teodora Hulpoi, Cristina Iftime, Cristina Luca , Letiţia Spătaru, Elena Mitrea şi Maria Berea, care şi-au propus să facă din această evocare a tradiţiilor şi superstiţiilor o TRADIŢIE la C.N.I.
Click pentru imagini de la activitate!

Gala Premiilor in Educatie - C.N.I. Locul I la sectiunea "Scoala anului"!

            Castigatorii celei de-a doua editii a Galei Premiilor in Educatie si-au primit premiile, miercuri, 3 noiembrie, in cadrul unei ceremonii festive organizata de catre Fundatia Dinu Patriciu la Palatul Parlamentului. Cele 11 sectiuni de concurs au avut premii si mentiuni speciale in valoare totala de 250.000 de euro, cu 50.000 de euro mai mult decat la prima editie a evenimentului, desfasurata in 2009. Totodata, formatul competitiei a fost imbogatit cu 2 sectiuni noi: Bibliotecarul anului si Educatorul/Invatatorul anului.
Colegiul National de Informatica Piatra Neamt a obtinut locul I la sectiunea "Scoala anului"!
www.premiileineducatie.ro
www.fundatiadinupatriciu.ro

Lansarea audiobook-ului "Magia padurii"!

           Luni, 18 octombrie 2010, a avut loc la sala “ Teatrului de joaca” a Bibliotecii Judetene “ G.T.Kirileanu” lansarea audiobook-ului “ Magia padurii” realizat de elevii de gimnaziu ai Colegiului National de Informatica, Piatra-Neamt, in colaborare cu d-l Dan Iacob, reprezentant al institutiei gazda.
           Ideea acestui  audiobook a venit in urma  participarii volumului “ Lumea prin ochii celor mici” la un Târg de creatie si inovatie unde micii scriitori au fost laureati. Din dorinta de a nu-i lua prin surprindere  un concurs ulterior, elevii si-au propus sa isi foloseasca imaginatia si expresivitatea dobândite in scopul realizarii unui produs nou. Astfel, au selectat, atât din volumul lor, cât si din literatura româna, texte reunite sub tema padurii si au invatat sa le interpreteze artistic in cadrul “ Atelierului de rostire”. Apoi, au avut loc inregistrarile, ajutati fiind de colegii mai mari care au si pelucrat materialul, respectiv, au realizat grafica copertei: Marian Chiriac, clasa a XII-a G si Paul Virlan- fosta clasa a XII-a A.
           Odata finalizata munca, elevii si-au asumat rolul de mesageri ai lecturii si in spatiul labirintic al bibliotecii, intr-un spirit ludic, au prezentat produsul lor prescolarilor de la gradinita Nr.2, Piatra- Neamt, intre care deja se stabilise o colaborare fructuoasa. Dorinta vadita a fost aceea de a-i determina si pe acestia sa patrunda in lumea imaginatiei si, de ce nu, de a le provoaca apetitul pentru poveste, carte. Magia si-a intrat in drepturi, iar copiii s-au lasat purtati pe aripile lecturii si chiar au devenit la rândul lor povestitori. Mai mult, impreuna s-au jucat de-a oamenii mari si au simtit emotia de a da un interviu, de a aparea sub lumina reflectoarelor, de a iesi din anonimatul cotidianului macar pentru câteva minute.
Experienta inedita i-a imbogatit pe cei participanti la eveniment, deoarece le-a oferit ocazia sa mai faca un pas in devenirea personala, pas de care sa-si aminteasca cândva, peste timp. In acest context, audiobook-ul “ Magia padurii” ramâne cu certitudine un gaj al rememorarii.

Luni, 26 septembrie 2010 - "Ziua Europeana a Limbilor Straine"!

            Luni, 26 septembrie 2010 ,  Colegiul National de Informatica a sarbatorit “Ziua Europeana a Limbilor Straine”, alaturi de asistenta Comenius-limba franceza  Aline Senzini.
Programul, organizat de elevii claselor V-XII, a continut prezentari Power Point in limba franceza a tarii si judetului Neamt, scurte scenete de teatru, dansuri si poezii germane, dar si cantece in limba franceza si engleza care au starnit zambetele si aplauzele spectatorilor.
In finalul evenimentului a avut loc editia 2010 a concursului de cultura si civilizatie engleza “New Opportunities” avand ca participanti elevi claselor a XII-a.

Criterii de selectie a elevilor pentru mobilitate în proiectul bilateral "Promovarea unui colt din Europa"

             In fisierul atasat gasiti Criteriile de selectie a elevilor Pentru mobilitate în proiectul bilateral "Promovarea unui colt din Europa". Click pentru fisier.

10-15 mai 2010 - Monitorizarea implementarii proiectului LDV/IVT/2009/RO/175

             In perioada 10-15 mai 2010, coordonatorul proiectului LDV/IVT/2009/RO/175 , directorul scolii, prof. Irimia Elena Genoveva, a realizat monitorizarea implementarii proiectului in Spania. Intalnirea cu profesorii Manolache Gheorghe, Manolache Lumninita, Ene Dumitru si cu ce 21 de elevi s-a realizat in perioada 11-12 mai 2010, prilej cu care s-au verificat portofoliile elevilor, s-au purtat discutii cu acestia, s-a realizat o sedinta de lucru cu profesorii mentori. Coordonatorul proiectului s-a intalnit cu reprezentati ai celor 3 companii IT (Digita Asus, Magenta si Dvertigo), prilej cu care s-a stabilit formatul rapoartelor finale si a certificatelor Europasss Mobility. In data de 10 si 15 mai 2010, coordonatorul de proiect s-a intalnit cu reprezentanti ai organizatiei intermediare (Academia Cordoba) – Hector Bernal Trujillo si Mar Ruda – cu care s-au finalizat certificatele lingvistice si alte probleme administrative si organizatorice legate de vizitele culturale. S-a constatat ca pana in acest moment obiectivele proiectului sunt atinse iar participantii la proiect au beneficiat de o experienta profesionala deosebita, fiind un castig in portofoliul lor personal.
           Click pentru imagini!

Elevii de gimnaziu ai CNI- mesageri ai lecturii

             Asa cum si-a propus proiectul conceput de catre clasele de gimnaziu de la CN de Informatica, elevii au realizat un parteneriat cu gradinita nr. 2, iar în data de 7 mai 2010 acesti si-au luat cu ei cele doua volume ale cartii „ Lumea vazuta prin ochii celor mici” si câteva copii dupa ilustratiile din ele si au purces sa-si împlineasca misiunea de mesageri ai lecturii. Începutul întâlnirii a fost marcat de starea de tatonare, fiecare elev încercând sa intre în rezonanta cu universul si mai marunt a celor de la gradinita. Dupa ce afinitatile s-au stabilit, s-a dat drumul la povesti, elevii intrând cu usurinta în pielea personajelor pe care le-au creat în ” Aventurile piticilor” si” Spiridusul si oul”. Spre a nu fi mai prejos, cei mici si-au demonstrat capacitatea imaginativa si creativa, realizând la rândul lor povesti dupa ilustratii. Apoi s-a cântat, s-a dansat, s-a desenat, toata lumea, inclusiv maturii prezenti( dnele. educatoare Iuliana Irimia si Lacramioara Corfu, dna. director CNI, Elena- Genoveva Irimia, prof. Carmen Zaharescu) redescoperind starea ludica. Un moment aparte a fost creat de doamnele profesoare din Lituania, Roma Vaitiekaitiene, profesor de engleza, si Violeta Zidonyte, profesor de arte, care au desenat pentru cei mici tot felul de figurine nostime carora le-a atasat termenul corespondent din limba dumnealor, contribuind în egala masura la crearea unei atmosfere de prietenie. Toata lumea a fost încântata, dorindu-si o reiterare a activitatilor de acest gen.
           Click pentru imagini!

6 mai 2010 - Europeni prin diversitatea traditiilor si a obiceiurilor

            Începând cu ora 17:00, în data de 6 mai 2010, Teatrul Tineretului a găzduit spectacolul intitulat Europeni prin diversitatea tradiţiilor şi a obiceiurilor, organizat în cadrul programului Spring Day 2010 de Colegiul Naţional de Informatică din Piatra-Neamţ în colaborare cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Centrul de Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ şi Teatrul Tineretului.
            Spectacolul a revelat adevărul din spatele devizei europene “unitate în diversitate”. Corelând muzica, dansul, şi informaţia, s-a creat o ambianţă propice de propagare a valorilor democratice sau, chiar mai puţin formal, a iubirii trainice ce există între oameni, atunci când este urmărit un scop măreţ, o realizare artistică modernă, având drept bază fundamentul folcloric inalienabil existent în fiecare ţară, cu atât mai mult în ţările din „bătrâna” Europă, denumită şi „leagănul civilizaţiei”.
            Muzica şi dansul sunt două părţi etern inseparabile precum un androgin; „acolo unde este muzică, va fi şi dans”- afirmă un antic, iar Antonio Salieri elogiază muzica lui Mozart comparând-o cu o “voce a lui Dumnezeu”, făcând abstracţie de puternica duşmănie ce-l lega de german. Şi, deşi, în scurta reprezentaţie artistică, scurtă prin relativarea duratei la vechimea universului, nu am ascultat un cânt de ielă, pe cât de frumos, pe atât de letal, ci am fost martorii unei desfăşurări artistice în care frumuseţea s-a îmbinat cu frăgezimea vârstei interpreţilor, iar lipsa lor de experienţă nu le-a oferit decât o candidă roseaţă în obraji .
            Spectacolul a urmat un canon, cu obişnuita largheţe la care se apelează în astfel de cazuri. Ţările reprezentate au fost, în ordinea apariţiei : Italia, Franţa, Grecia, Spania, Ungaria, Germania, România. Fiecare ţară a avut parte de o notă introductivă, o prezentare realizată în power-point, vizând reîmprospătarea memoriei spectatorului cu tradiţiile, împlinirile şi  valorile existente în respectiva ţară. Prezentarea informaţională a fost urmată de dansurile specifice fiecărei naţii, partea muzicală fiind acoperită de către orchestra Liceului de Artă „Victor Brauner” .
            În debut, Italia a fost reprezentată de dansul popular Tarantella, acompaniat de către muzica ce revine acestui dans. Programul artistic dedicat Franţei a cuprins atât cântecul “Aupres de ma blonde”, cât şi, într-o notă mai serioasă, un menuet. Grecia s-a remarcat prin dansul hedonistului Zorba, aşa cum îl protretizează Kazantzakis, dar şi prin dansul popular sirtaki. În preambulul prezentării Spaniei au fost interpretate, la chitări, cântece spaniole de către elevii Liceului de Artă „Victor Brauner”, pentru a pune în acord spectatorii cu paso-ul doble şi flamenco-ul ce a urmat imediat după. Ungaria a oferit compoziţia muzicală Ceardaş, alături de dansul cu acelaşi nume. Programul artistic dedicat Germaniei a cuprins valsul şi polca boemă. Iar România a închis spectacolul prin dansul Paparudei, împreună cu Sârba ca la Pârliţi şi Husăr şi suita de dansuri de pe Valea Bistriţei executată de trupa de dans „Mugurelul” a Colegiului Naţional de Informatică .
            Punctul, sau mai bine spus semnul exclamării, a fost pus de către hora românească la care au fost invitate toate popoarele oferind o formă circulară, completă, spectacolului, în total acord cu deviza europeană „unitate în diversitate”.
           Click pentru imagini!

TEME MONETARE 2010

            Invitatie.
            Regulament.
            Fisa de inscriere.

 

27 aprilie 2010 - Jurnal de impresii - Proiectul Leonardo da Vinci “Grafica IT pentru o mai buna inserare pe piata europeana a muncii” No LLP-LdV/IVT/2009/175

       Prima zi:23 Aprilie 2010

            Dupa un zbor linistit,de patru ore, am sosit in Aeroportul Madrid-Barajas,unde am fost intampinati  calduros de catre trei soferi care ne-au transportat(cu trei microbuze) pana la Campusul Academiei Cordoba, oferindu-ne cate un sandwich si un suc de portocale.
            Intampinati de catre  personalul Academiei Cordoba am fost condusi si cazati ,urmand ca sa luam un mic dejun  perfect la ora 9.00.


            In jurul orei 13.30 am luat parte la sedinta in care managerul A.C. ,señor Pedro,ne-a prezentat programul proiectului si ne-a raspuns la o serie de intrebari.
            La ora 14.00 am servit un pranz delicios,dupa care ,insotiti de coordonatorul cultural,Andreas,am facut turul orasului Cordoba,in cadrul caruia am vizitat urmatoarele obiective:Moscheea Mezquita,Casa de Cultura a Tineretului,centrul orasului,Centru de Informare Turistica(unde am primit fiecare harta orasului) si Podul Roman.
            Dupa ce am servit cina,(ora 20.00)am vizitat cartierul evreiesc in care suntem cazati,urmand ca la ora 22.00 sa ne indreptam spre camere si sa ne pregatim pentru cea de a doua zi din cadrul proiectului petrecuta pe fermecatorul teritoriu al  Spaniei.

A doua zi:24 Aprilie 2010

            Dupa ce am servit micul dejun la ora 8.00,am vizitat impresionantul interior al moscheei Mezquita ,moschee ce a fost transformata intr-o catedrala catolica,observand atat elemente de arhitectura gotica,cat si elemente de arhitectura musulmana,avand-o ca insotitor pe Laura,un alt coordonator cultural.
            Un grup de baieti ,doritori sa isi consume energia,au jucat baschet pe terenul Bazei Sportive a orasului.
            Pe parcursul zilei,am avut acces in sala de calculatoare a A.C. ,de unde am putut lua legatura cu familia prin intermediul Internetului.
            La ora 17.30 am luat parte la o sedinta de lucru impreuna cu mentorii,unde am impartasit impresiile de peste zi,realizand astfel o pagina de jurnal.

A treia zi:25 Aprilie 2010

            In cea de-a treia zi,programul a fost liber.Dupa servirea micului dejun o mare parte dintre noi am participat la slujba catolica oficiata in Moscheea Mezquita,dupa care ,impartiti in grupuri restranse am vizitat diferite obiective ale orasului,printre care:Muzeul de Arte Frumoase,Stadionul orasului,Castelul Puerta Almodova,Gradina Victoria(Festivalul Batalla de las Flores),Plaza de las Tendillas.
            In jurul orei  20.30,dupa cina,am luat parte la sedinta de lucru cu mentorii,unde am impartasit impresii de peste zi si am discutat programul pentru urmatoarea zi,prima zi de formare profesionala.

A treia zi:26 Aprilie 2010

Putem spune ca aceasta zi a fost diferita fata de primele trei deoarece astazi am fost repartizati la firme si am inceput cursurile de limba spaniola.
            In cadrul sedintei de lucru(dupa micul dejun)  am fost selectati in vederea repartizarii noastre catre firmele respective.Desi unii am vizitat sediul firmelor inaintea pranzului,iar altii dupa-amiaza  am fost cu totii impresionati de caldura cu care am fost  intampinati de catre tutorii nostri.
            De asemenea, prima lectie de spaniola ne-a surprins intr-un mod placut, intelegandu-ne numai in limba spaniola, programul fiind unul interactiv iar doamna profesoarea fiind una dinamica si comunicativa.
            In jurul orei 22.00 am participat la sedinta de lucru cu mentorii ,in cadrul careia am completat prima fisa de jurnal din portofoliul individual,cu care am incheiat ziua a patra in Spania.

             ¨Cea mai frumoasa parte a Cordobei  este centrul-Plaza Tendillas.Acolo este si firma la care voi face practica .Vva fi o placere sa merg pe jos pana la firma si sa admir adevarata frumusete a orasului.¨(SIMONA MARCULET)

              ¨Astazi a fost prima zi de lucru am fost prezentati la firma,oameni minunati,locuri minunate!
      Un oras minunat
O floare parfumata
      In prag de primavara.¨(VLAD SIRITANU)

            ¨Mi-a placut astazi entuziasmul si bucuria tuturor.Ce-i drept ,entuziasmul a venit din partea beneficiarilor.
            A fost frumos.Firma este primitoare,iar responsabilul(tutorele) este incredibil de calm si bine voitor.¨
            Sunt sigura ca daca este dorinta de a afla mai mult si avem si o persoana deschisa pentru a ne invata vom termina experienta profesionala in mod pozitiv.¨(ANCA NEAGU)

            ¨Cordoba este unul din cele mai frumoase orase,si din cele de care doar am auzit. Am vizitat cat pentru o saptamana.
            Firma este mare si posibil solicitanta.
            Orele de spaniola sunt super.
            Cazarea este foarte buna ,mancarea la fel.¨(ROMAN VLAD)

            ¨Astazi dupa un somn linistit abia asteptam sa merg la companie,dar un stiam cum o sa fie…Pana la urma, dupa ce am cunoscut tutorele am fost mai bucuros ca niciodata si astept sa merg si maine.(CHIORESCU MATEI)

            ¨Prima zi la firma a fost obositoare .Impartirea, drumul pana la firme, cunoasterea tutorilor au consumat energie  multa. Dar intr-un final,toate alegerile in legatura cu firmele s-au dovedit a fi exact ce ii trebuia fiecaruia.(IOAN CRISTINA).

4 Mai 2010

            Dupa un somn linistit am inceput o noua zi insorita in fermecatorul oras Cordoba
Cu mult entuziasm si dupa un mic dejun pe cinste,ne-am indreptat spre firme.Activitatea la firma a fost una excelenta,realizand carti de vizita atat pentru compania IT  la care suntem repartizati,cat si pentru clientii acestora,tuturii fiind multumiti de produsele realizate.
            Cursul de limba spaniola,unul placut si interactiv,ne-a ajutat sa acumulam  noi cunostinte despre culori,localizare in spatiu,convorbiri telefonice si anunturi de inchirieri apartamente.
            O zi minunata cu un lucru individual si in echipa exceptional….Pe maine..

REALIZATORI.CATALINA MIHAILA

            “Astazi a fost o zi foarte buna din punctul de vedere al productiei.Cu ajutorul tutorilor si a mentorilor pot spune ca toata lumea si-a facut treaba fara probleme.”(BOGHIU STEFAN-PAUL)

            “Astazi am terminat de realizat cartile de vizita pentru clientii firmelor noastre.Tutorele nostru a parut multumit de cele realizate,laudandu-ne pentru ceea ce am facut.
            Cursul de spaniola a fost,ca de obicei,o placere.Ajutati de doamna Mar,profesoara noastra,am invatat lucruri noi si am repetat unele cunostinte fixate la cursurile din Romania.
            O zi frumoasa…”(IOAN CRISTINA)

Click pentru imagini!

26 aprilie 2010 - ENO Tree Day

       Modificând puţin proverbul „Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi” elevii Colegiului Naţional de Informatică s-au hotărât anul acesta să sărbătorească ENO Tree Day cu o lună mai devreme. Chiar dacă această mare zi se desfăşoară pe data de 21 mai elevii liceului nostru au luat mai repede iniţiativa, încercând să le ofere un bun exemplu celor pasivi şi neinteresaţi de mediul care îi înconjoară.
       Astfel la data de 26 aprilie 2010 aceştia au desfăşurat activităţi de ecologizare şi plantare a diferitelor specii de arbuşti. Elevii claselor X B, X A, IX C, VII, V B şi-au oferit sprijin reciproc reuşind să ducă la bun sfârşit munca propusă şi s-au bucurat de asemenea de susţinerea domnilor profesori diriginţi : doamna Alina Sauciuc – profesor coordonator, doamna Raluca Ene, doamna Iulia Costan, domnul Sergiu Nistor şi doamna Maria Berea.
Prin aceste acţiuni de binefacere elevii doresc să dovedească că ştiu să-şi îmbine preocupările cu problemele de mediu şi se implică şi în activităţi extraşcolare de acest gen, reuşind să realizeze ceva folositor atât pentru comunitatea umană cât şi pentru mediul înconjurător.

Click pentru imagini de la actiune!

Colegiul National de Informatica a ales uniforma!

       In perioada martie - aprilie 2010 elevii de la Colegiul National de Informatica isi vor schimba tinuta vestimantara, adoptand un stil elegant, tineresc si unic.
Click pentru imagini cu noua uniforma!

Noutati proiectul LDV "Grafica IT pentru o mai buna inserare pe piata europeana a muncii"

       A inceput pregatirea pedagogica, linvistica si culturala a participantilor la mobilitatea dVT din cadrul proiectului LDV "Grafica IT pentru o mai buna inserare pe piata europeana a muncii"
           Click pentru programul modulelor de pregatire
           Click pentru imagini curs limba spaniola
           Click pentru imagini modul pedagogic
           Click pentru lista beneficiarilor
           

16 – 20 noiembrie 2009 prima întâlnire a partenerilor de proiect în cadrul proiectului Comenius multilateral FLORA

       În perioada 16 – 20 noiembrie 2009 a avut loc prima întâlnire a partenerilor de proiect în cadrul proiectului Comenius multilateral FLORA – Finding Love Of natuRe Again – The Human Impact on Flora in 21st Century. Întâlnirea a avut loc la Colegiul Heidelberg din Las Palmas de Gran Canaria, Spania, în perioada 16 – 20 noiembrie 2009.
            La activitate au participat elevi şi profesori de la şcolile implicate în proiect. De la Colegiul Naţional de Informatică au participat echipa de proiect a profesorilor şi un grup de 7 elevi care iau parte la activităţile proiectului.
            În cadrul întâlnirii s-au realizat vizite de documentare în arii geografice protejate, sesiuni de discuţii în scopul prezentării rezultatelor activităţilor deja derulate în şcoli şi pentru stabilirea instrumentelor de lucru, monitorizare şi evaluare. Elevii au participat la lecţii de ştiinţe şi de educaţie civică alături de colegii lor spanioli şi s-au implicat în activităţi ecologice de plantare de copaci într-o zonă aridă din jurul Colegiului Heidelberg, în scopul îmbunătăţirii calităţii mediului. Elevii şi profesorii au realizat prezentări ale şcolilor, ale regiunilor geografice caracteristice şi ale tradiţiilor fiecărei ţări. De asemenea, au fost realizate vizite culturale în regiunile înconjurătoare.
            Activităţile derulate au permis dezvoltarea unor parteneriate durabile între Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ şi şcoli din Spania, Suedia şi Polonia, în vederea îmbunătăţirii calităţii mediului natural şi educaţional, prin stabilirea de legături directe între elevii şi profesorii şcolilor implicate.
           Click pentru imagini.

 

Festivalului International de Matematica si Informatica 2009 - reprogramarea activitatilor

       Vă anunţăm că perioada de desfăşurare a Festivalului Internaţional de Matematică şi Informatică a fost reprogramată pentru 26-30 ianuarie 2010.
         Motivul acestei reprogramări îl constituie vacanţa elevilor care începe pe 14 decembrie 2009, datorită aplicării Legii nr. 329, cap. III, art. 10.
         Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă aşteptăm cu drag.
         Detalii despre Festival putieti gasi aici.

BALUL BOBOCILOR 23 octombrie 2009

         Sub semnul ineditului a încercat sa se prezinte balul de anul acesta, atât prin probe, cât si prin atentia acordata detaliilor semnificative care au impus stil si eleganta. Clasa organizatoare, a XII-a E,( prof. Carmen Zaharescu) nu a abdicat de la emblema stabilita în contextul concursului SUPERCLASA, aceea a Creativitatii. Spiritul ludic a generat o stare pozitiva tuturor celor prezenti care s-au lasat angrenati în bucuria generala.
Invitatii, pe gustul adolescentilor din CNI- Deep Central,Dj Fuller si Dj Bloom, au încins atmosfera pâna târziu în noapte.
Câstigatorii:
         Miss BOBOC: Madalina Florescu, clasa a IX-a F
         Mister BOBOC: Liviu Santa, clasa a IX-a B
         Miss Eleganta: Adina Prajescu, clasa a IX-a C
         Mister Eleganta: Mircea Muraru, clasa a IX-a C
         Miss Popularitate: Madalina Zugravu, clasa a IX-a C
         Mister Popularitate: Stefan Boghiu, clasa a IX-a B
         Click pentru imagini

BACALAUREAT 2010

      Conform metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat – 2010, articolul 46, alineatul 3 “elevii care promoveaza, pe parcursul învatamântului preuniversitar , examene cu recunoastere europeana pentru certificarea competentelor digitale, au dreptul la recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la aceste examene, la cerere si conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.”
Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat 2010 - anexa nr. 2 la OMECI nr.5507/06.10.2009 - descarca de aici.
Calendarul examenului de Bacalaureat 2010 - anexa nr. 1 la OMECI 5507/06.10.2009 -> descarca.

Europeni prin diversitatea traditiilor si obiceiurilor

      Ziua Europei a fost sarbatorita de elevii si profesorii Colegiului National de Informatica din Piatra Neamt, printr-o manifestare cultural-artistica, desfasurata marti, 12 mai 2009, ora 18:00, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt.
      Ca urmare a parteneriatului propus de catre Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt si acceptat de catre Liceul de Arte “Victor Brauner” si Centrul de cultura si arte “Carmen Saeculare” din Piatra Neamt, s-a realizat un proiect ce a constat în activitati de promovare a culturii, traditiilor si obiceiurilor existente în 7 tari ale Uniunii Europene în vederea abordarii interculturale a elementelor reprezentative ale acestor state: România, Grecia, Franta, Spania, Italia, Germania si Ungaria.
      Programul acestei manifestari a fost alcatuit din 4 sectiuni, în cuprinsul carora s-au prezentat:
1. sectiunea I: date informative despre cultura, simbolurile, traditiile celor 7 tari din Uniunea Europeana, sub forma de prezentari Power Point realizate de elevii Colegiului National de Informatica sub îndrumarea profesorilor acestei institutii.
2. sectiunea a II-a: piese muzicale instrumentale, specifice celor 7 tari, interpretate de elevii orchestrei de instrumente populare “Stefan cel Mare” a Liceului de Arte “Victor Brauner”, coordonati de prof.Isidor Rusu.
3. sectiunea a III-a: dansuri traditionale interpretate de ansamblul “EuEtno” al CNI (coregrafia prof. Dedilia Popovici-Centrul de cultura si Arte “Carmen Saeculare”si Daniel Lazar-elev al CNI) si parada costumelor nationale a tarilor: Grecia, Franta, Spania, Italia, Ungaria, Germania si România,
4. sectiunea a IV-a: expozitie de produse culinare specifice tarilor implicate, desfasurata în Rotonda Teatrului Tineretului.
Spectacolul si expozitia au fost promovate de massmedia locala.

Initiator al acestui proiect: Alina Jilavu-prof. Limba engleza (Colegiul National de Informatica)

Parteneriat intre CNI si Liceul " MINERVA" Chisinau

      S-au scurs deja doi ani de când s-a realizat parteneriatul între colegiul nostru si liceele din Chisinau. Colaborarea este fructuasa deoarece întâlnirile s-au produs destul de des. Pentru început cei din capitala Republicii Moldova au venit la noi cu ocazia zilelor colegiului, pentru a participa la Concursul de matematica, denumit de anul acesta „ Memorial Vasile Tifui”, dar si la cel de informatica „ PROSOFT@NT”. Experienta a fost una benefica de ambele parti, legându-se prietenii în adevaratul sens al cuvântului, mai ales datorita contextului Sarbatorilor de Craciun. Ulterior, elevii din CNI au mers la Chisinau, unde au avut ocazia sa cunoasca prin contact direct realitatile lor. Au urmat doua saptamâni de tabara în luna iulie a lui 2008, în care elevii din Chisinau au putut sa-si petreaca o particica din vacanþa lor în orasul nostru. Si astfel, s-a stabilit o legatura strânsa, care s-a repetat si în anul scolar 2008-2009, si care are în vedere, dincolo de stimularea performantei în domeniile matematica si informatica, cunoasterea reciproca între elevii celor doua tari.
       În februarie 2009, m-am alaturat si eu grupului care a plecat la în Republica Moldova.Calatoria la Chisinau a fost una din cele mai marcante calatorii din viata mea, si o spun în sensul cel mai bun al cuvântului. Înca de la intrarea în orasul Chisinau am simtit ca sunt într-o alta lume, chiar daca eram la câteva sute de km de Piatra Neamt. Am descoperit o Românie mai mica, dar mult mai primitoare si mai deschisa celor din afara granitelor. Chiar daca cadrul cuprindea aceleasi structuri arhitecturale, cu cladiri vechi si lipsite de nuante, starea sufleteasca, însa, era una plina de culoare si coplesita de sentimente din cele mai frumoase datorita zâmbetelor si privirilor calde care îti erau adresate pe strada.
       Obiectivul acestei excursii a fost participarea elevilor pasionati de matematica din cadrul colegiului la Concursul Memorial de Matematicã “Constantin Spataru”. Pe lânga acest obiectiv s-a mai dorit si realizarea unui schimb de experienta cu elevii din Moldova, astfel încât unii elevi din lotul de matematica au fost cazati la familiile de moldoveni.
       Am realizat ca fratii nostri de peste Prut, cum le place unora sa le spuna, fac parte din categoria celor mai caldurosi si amabili oameni. Atât noi,elevii, cât si profesorii însotitori am fost primiti cu zâmbetul pe buze si cu foarte mare bucurie în priviri, pe de o parte de organizatorii concursului de matematica, si pe de alta parte de domnul Cubreacov Vlad, presedinte al Partidului Popular Crestin Democrat, în cadrul vizitei noastre la Parlamentul Republicii Moldova. Acesta din urma ne-a dat o adevarata lectie despre ce înseamna într-adevar un om politic. Îngrijit, modest, cu priviri blânde ne-a uimit pe toti cei din sala cu raspunsurile complete, si deasemenea bogate informativ, date la întrebarile publicului. Din aceeasi perspectiva o alta persoana care ne-a impresionat cu cunostintele sale despre tara si nu numai, a fost coordonatoarea din partea elevilor, domnisoara Ana Babalau, eleva a liceului „Minerva” care a si declarat ca este foarte încântata de Parteneriatul cu România deoarece prin acest mod se simte mai aproape de patria mama.
       Dupa cum am mentionat mai sus, venisem în Chisinau pentru concursul de matematica. În primul rând a fost o competitie între clasele paralele, apoi s-a dovedit a fi elementul care a legat prietenii si ne-a determinat sa socializam mult mai mult decât o faceam pâna acum, si nu în ultimul rând a subliniat treapta pe care ne aflam în ceea ce priveste pregatirea noastra. Cei mai buni au fost premiati în cadrul festivitatii organizate la liceul „Onisifor Ghibu”. Si aceasta festivitate a trezit în noi sentimentul de admiratie si de respect pentru gazdele noastre. Elevii din Moldova au dat dovada, ca pe lânga bogatele cunostinte din diferite domenii pe care le detin, sunt si foarte talentati la muzica si dans.
       Un alt lucru pe care l-am învatat în urma vizitei la Chisinau a fost ca, în viata, oricât de greu ti-ar fi, sa zâmbesti, astfel demonstrezi ca ai puterea de a merge mai departe, iar greul ce apasa pe spatele tau devine mai usor. Cei din Moldova, chiar daca au o situatie materiala precara, ne-au întâmpinat cu mult optimism, împartasind cu noi modestia si dragostea pe care o poarta pentru micul lor colt de lume.
       Daca la început am crezut ca cei din Moldova sunt foarte diferiti de noi, acum, dupa aceasta calatorie am tras concluzia ca sunt ca si familia noastra, niste rude care stau mai departe de noi. Pastreaza aceleasi traditii, chiar cu mai mult interes, vorbesc aceeasi limba ca si noi, ba tind sa cred ca sunt mai români decât noi deoarece sunt mai sufletisti, mai prietenosi si mult mai deschisi celor din jur, asa cum era si poporul nostru odata.
       Asadar a fost o experienta frumoasa si ma consider norocoasa ca am întâlnit niste oameni de unde am avut ce învata, si astept cu nerabdare anul viitor pentru ai revedea.
Andreea Rusu, clasa a XI-a D


„Fiecare fiu de om sa planteze un pui de pom”

      Sub aceasta pecete a stat activitatea desfasurata în ziua de vineri, 22 mai 2009, „Ziua internationala a diversitatii biologice”, de catre elevii Colegiului National de Informatica. În cadrul acesteia s-au rasadit diverse specii de arbusti si plante perene, scopul final fiind ca în viitorul apropiat sa realizeze un mini parc în curtea liceului.
      Activitatea a fost initiata de clasa a IX-a B, profesor coordonator, doamna Alina Sauciuc, în cadrul proiectului „Toti pentru natura si natura pentru toti”, acesta fiind o parte a unuia national denumit „Sa fii lider”.
Aceasta initiativa a avut ca obiective: prevenirea problemelor de mediu ale viitorului deoarece, pornind de la oameni mici care realizeaza lucruri mici, se poate schimba fata lumii sidezvoltarea spiritului de initiativa în încercarea de a atrage cât mai multi voluntari dintre elevii liceului.
Deoarece grupul tinta al acestui este format din elevii si profesorii Colegiului National de Informatica, elevii clasei organizatoare s-au bazat pe sprijinul colegilor lor de la clasele V A, V B, VI, IX C, XI D, XII D. Nu în ultimul rând elevii au fost sustinuti de conducerea scolii, iar sponsorul principal a fost SA „Giorgia”.
      Prin acest proiect elevii doresc sa dovedeasca ca nu sunt preocupati doar de matematica, informatica, ci se implica si în activitati extrascolare, reusind sa realizeze ceva folositor atât pentru natura cât si pentru comunitatea umana.
      Elevii sustin ca: „Gândul care ne duce la finalizarea proiectului si la rezultatele acestuia ce vor picura înca un strop de sanatate si vitalitate în cupa sufletelor noastre, ne motiveaza sa depunem cât mai mult efort si sa ducem la bun sfârsit ceea ce ne-am propus.”
Le uram succes si speram sa ne bucuram cât mai curând de roadele muncii lor.

Rezultate Simpozion interjudetean "Teme monetare" - Editia a IV-a

       Rezultatele Simpozionului Interjudetean "Teme monetare" pot fi descarcate AICI.
       Ecouri in presa locala si regionala!

ZILE CNI 2008 - rezultate FINALE + bareme

>>> Rezultate concurs „ MEMORIAL VASILE TIFUI”
>>> Subiecte concurs „ MEMORIAL VASILE TIFUI”
         Bareme:
        > Clasa a IV-a
        > Clasa a V-a
        > Clasa a VI-a
        > Clasa a VII-a
        > Clasa a VIII-a
        > Clasa a IX-a
        > Clasa a X-a
        > Clasa a XI-a
        > Clasa a XII-a

>>> Rezultate concurs PROSOFT@NT - sectiunea programare

ZILE CNI 2008 - regulamente, programe

>>> REGULAMENTUL CONCURSULUI INTERNATIONAL DE INFORMATICA „PRO@SOFT”
>>> PROGRAMA CONCURSULUI INTERJUDETEAN DE MATEMATICA „ MEMORIAL VASILE TIFUI”
>>> REGULAMENTUL CONCURSULUI INTERJUDETEAN DE MATEMATICA „ MEMORIAL VASILE TIFUI”
>>> REGULAMENTUL SESIUNII INTERJUDETENE DE COMUNICARI METODICO-STIINTIFICE „VASILE TIFUI”
>>> Program Zile CNI 2008

SAPTAMANA EDUCATIEI GLOBALE

        In saptamana educatiei globale, elevii si profesorii CNI sunt implicati intr-o serie de activitati pe toate componentele educationale, activitati ce pot fi vizualizate AICI.

18 noiembrie 2008 - Global Village

        Pe 18 noiembrie 2008 elevii nostri Luciana Covasan, Edi Marele (clasa a IX-a B), Flavian Rosu (clasa a VIII-a), Anca Neagu, Bianca Darie (clasa a IX-a C) si Alexandru Fecioru (clasa a XI-a C) au obtinut locul I la Concursul „Global Village” organizat la Colegiul National „Calistrat Hogas” si care a avut tema interculturalitate si spiritualitate. Acesta s-a desfasurat între echipajele de la liceele din judetul Neamt, iar prezentarea postului a fost facuta în limba engleza. Elevii au fost coordonati de doamnele profesoare: Alina Jilavu, Claudia Jinaru si Letitia Spataru.

Chim-Expert

        Concursul de chimie Chim- Expert, organizat de Asociatia BIO-INVENT ONG, în colaborare cu MECT, ISJ Satu Mare si Societatea de chimie din România se desfasoara începând cu data de 16 noiembrie 2008. Concursul se afla la editia a V-a, iar anul acesta a capatat amploare internationala, fiind adresat elevilor din clasele VII-XII. Prima etapa a concursului se deruleaza în perioada 16 noiembrie - 19 noiembrie 2008. De la Colegiul National de Informatica, Piatra Neamt, participa elevi de la clasele a IX-a, a X-a si a XI-a, dintre care: Asmarandei Diana (a IX-a C), Petrea Diana (a X-a C), Ilisei Andreea (a X-aC), Cojocariu Raluca (a X-a A), Ropotica Stefania (a X-a A), Luca Alina (a XI-a C), Munteanu Daniel (a XI-a ), Botezatu Stefania (a X-aB). Le dorim mult succes!

15 noiembrie - 15 decembrie 2008 - Concurs SUPER CLASA

        Este în desfasurare concursul de personalizare a salilor de clasa ale Colegiului National de Informatica – „SUPER CLASA”. Obiectiv general: Estetizarea claselor si îmbunatatirea imaginii Colegiului National de Informatica. Derularea concursului se realizeaza în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2008. Invitam toate clasele colegiului sa se înscrie la concurs (Click pentru detalii).

TRADITII DE IARNA IN CULTURA ROMANEASCA SI OCCIDENTALA

        S-a lansat proiectul Traditii de iarna în cultura romaneasca si occidentala. Elevii de gimnaziu de la CNI au cules informatii despre traditiile de iarna din cultura britanica si americana, in legatura cu simbolistica unor elemente. Mai multe detalii ale activitatilor pot fi vizualizate AICI.

HALLOWEEN PARTY

        Vineri, 31 octombrie 2008, în laboratorul Phare al Colegiului National de Informatica, a avut loc Halloween Party organizat de doamnele profesoare Jilavu Alina, Spataru Letitia( limba engleza), Cristina Luca( educatie muzicala) împreuna cu elevii din clasa a V-a, a VI-a si a VIII-a. Tema petrecerii a fost sarbatoare de Halloween. Elevii s-au întrecut în masti, costume, machiaje, coafuri. Pentru a-i integra pe invitati cât mai mult în atmosfera sarbatorii, acestia au cântat, au dansat, au jucat o piesa de teatru, au spus poezii, iar la sfârsit au participat la o parada a costumelor care s-a finalizat cu câstigarea titlurilor de: cel mai înfricosator- Contele Dracula (Alexandru Frasila- clasa a V-a A), cel mai dragut – costumul unei vrajitoare( Luiza Neagu- clasa a V-a A) si cel mai bun costum-„ devil girl” (Andreea Toma clasa a VI-a).. Activitatea s-a încheiat cu o petrecere care s-a desfasurat la cantina colegiului. Imagini de la aceasta actiune gasiti aici.

BALUL BOBOCILOR 2008

         Data de 31 octombrie, a reprezentat în acest an un prilej de distractie pentru elevii Colegiului National de Informatica, din Piatra Neamt. Acestia au avut ocazia de a ura bun venit elevilor din clasele a 9-a, în cadrul Balului Bobocilor. Organizatorii, elevii clasei a XII-a F , împreuna cu domnul diriginte, profesorul Ene Dumitru, au pregatit o petrecere pe cinste, cu tematica de Halloween, concurs de Miss si Mister Boboc si multe alte surprize, printre care tombole cu premii atractive, un recital de muzica sustinut de domnul profesor Ene Dumitru, precum si un recital al binecunoscutei formatii IMPACT.
Ce doi boboci care s-au facut remarcati în mod special în cadrul concursului de Miss si Mister sunt si cei care au obtinut titlul de Miss si Mister Boboc ai Colegiului National de Informatica 2008: Sfermas Andrada si Alexandru Burlacu.
Iata câteva imagini care subliniaza atmosfera de la Balul Bobocilor din acest an.


ALCOOLUL NU TE FACE MARE

         In cadrul Colegiul National de Informatica Piatra-Neamt se desfasoara un proiect cu nume sugestiv ,,Alcoolul nu te face mare”,care contine o tema importanta, avand ca scop principal informarea elevilor in legatura cu pericolele acestui viciu. In spatele acestei activitati se afla ……….ghiciti! Nu persoane adulte care fac parte din diferite organizatii care au ca principal obiectiv aducerea la cunostiinta a diverselor probleme cauzate de alcool,ci o clasa de elevi de a IX-a . Mai precis, clasa a IX-a A care auzind de acest lucru a dorit sa intre in competitie. De precizat este faptul ca acest proiect are loc in diverse scoli din tara,scopul de baza nefiind competitia ,ci avertizarea elevilor. Oricine se intreaba cum se desfasoara un astfel de proiect. Precizam ca initial s-a ales un coordonator al acestei activitati, in persoana lui Paul Stolniceanu, cel care a distribuit fiecarui elev implicat cate o sarcina. Unii elevi realizeaza pliante si afise care vor fi expuse in cadrul Colegiului, iar altii realizeaza interviuri cu colegi de-ai nostri de la diferite clase, de la a VIII-a pana la a XII-a, in care sunt exprimate diverse pareri in legatura cu pericolele consumului de alcool. Un alt grup realizeaza poze din cadrul desfasurarii campaniei noastre. Considerat un mic proiect, treptat a devenit o ampla campanie impotriva alcoolului. Deci, acestea sunt ingredientele pentru un potential succes,deoarece acest ,,eveniment’’ a devenit popular in Colegiul de Informatica.
      Acestea sunt pe scurt informatiile despre activitatea noastra pe care o vom duce pana la capat cu brio!
CLICK pentru galeria foto!

   

Copyright ©2005
Colegiul National de Informatica Piatra Neamt