Pe 26 septembrie,  în fiecare an din 2001, se sărbătorește diversitatea și bogăția limbilor europene moderne. În 2021 Ziua Europeana a limbilor moderne își serbează cei 20 de ani. Peste tot în Europa se celebrează acum 20 de ani de diversitate lingvistică și culturală și de învățare a limbilor moderne ca un atu în viața profesională și personală.

Obiectivele generale ale Zilei Europene a Limbilor includ conștientizarea elevilor asupra importanței învățării limbilor străine în scopul de a crește plurilingvismul și înțelegerea interculturală, precum și promovarea diversității lingvistice și culturale a Europei.

Elevii și profesorii Colegiului Național de Informatică se bucură de acest eveniment prin activități interesante care presupun utilizarea limbilor moderne învățate în școală în diferite contexte de comunicare și prezentarea de materiale realizate pe calculator, expoziții de desene și de colaje.

Anul acesta, evenimentul s-a desfășurat la toate clasele  colegiului.   Coordonați de doamnele profesoare de limba engleză, franceză și germană – Silvia Morte, Claudia Drăgan, Brândușa Stan, Raluca Ene, Elena Mitrea, Elena Chelaru și de doamna bibliotecară Mirabela Moisă, elevii au prezentat fotografii ale unor locuri pe care le-au vizitat sau filmulețe cu evenimente la care au luat parte, au realizat prezentări PowerPoint conținând numele, steagurile și limbile oficiale ale unor țări din Europa, precum și importanța învățării limbilor moderne în contextul actual.

Pe holul colegiului, lângă cabinetul de limbi moderne, s-a realizat o expoziție de desene ce ilustrează oportunitățile pe care elevii le pot avea grație competențelor de înțelegere și exprimare în limbile studiate.

La biblioteca școlii, doamna bibliotecară a realizat o expoziție de carte « Periplu prin marile literaturi ale Europei « , iar elevii diferitelor clase au realizat aici o alta expoziție de desene tematice.

După o săptămână deosebită, elevii au luat cu ei mesajul că învățarea unor limbi străine este o ocazie de a ieși din zona personală de confort și le poate aduce satisfacții și surprize ce le stimulează mintea și le îmbogățesc existența.

Prof. Raluca Ene

Proiecte prezentate de Ziua Limbilor Europei