La Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamt, imprimanta 3D a echipei de robotică Cyb3rG0ds produce viziere pentru personalul medical din localitate. La inițiativa  Asociației Nație Prin Educație, alături de alte echipe de robotică din țară implicate în programul BRD First Tech Challenge, echipa CNI realizează prin printare 3D partea de susținere a vizierelor la care atașează o folie de laminat. Au plecat deja, sub formă de donație, 24 de viziere către Ambulanța Neamț și 16 pentru blocul operator de la Maternitatea SJU Neamț. Pe măsură ce se realizează următoarele, vor fi trimise către alte secții, deoarece cererile sunt foarte mari.

Pe acest drum nu s-ar fi pornit fără implicarea partenerilor de la societatea Grifserv, cei care participă direct la confecționarea materialelor medicale, cu resurse tehnice și umane. De curând s-a alăturat efortului echipei Cyb3rG0ds un alt partener de nădejde  – Enterprise Concept, sponsorizând achiziționarea unei noi imprimante 3D, dar și făcând crowdfunding pentru Fundaţia INFOMAT a colegiului. Profesioniștii de acolo, pregătiți să reproiecteze modele de business și să genereze valoare adaugată prin poziționarea tehnologiei ca o bază de creștere, au dat dovadă de ceea ce ne dorim cu toții în aceste zile #SOLIDARITATE#RESPONSABILITATE

Mulţumim celor care s-au implicat în proiectul nostru, în această perioadă în care cel mai important este să fim alături de alţii!