BIBLIOTECA VIE

          Multe activități cu tangențe măcar aparente la domeniul artei s-au organizat anul acesta la C.N.I., în Săptămâna Altfel: Bookfest, Biblioteca Vie, CineClub, ieșiri la Cinema Dacia, etc.

          Spun “aparente” pentru că, în ciuda numelui, Biblioteca Vie nu are legatură cu cărțile, ci este o metaforă, astfel încât elementele bibliotecii sunt oameni in toată regula, oameni respectați, cu ani de experiență în spate: Profesorii.

          În două săli, timp de 2 ore, elevii participanți au avut ocazia să pună întrebări profesorilor cu scopul de a se pregăti pentru viitoarea lor carieră, subiectele însa s-au extins pe diferitele arii de interes ale elevilor mai stăpâni pe sine care au pus întrebările.

          Partea interesantă a activitații constă tocmai în cunoașterea profesorilor într-un alt mod decat cel de la clasă, în promovarea abilităților de comunicare din afara orelor, care necesita o altfel de gândire, mai liberală, mai deschisă și mai ales dornică de evoluție în cât mai multe domenii și cu ajutorul cât mai multor surse. Pentru că o astfel de gândire este din ce in ce mai necesară actualmente, iar participanții sunt conștienți de asta, plănuim să organizăm și alte ediții:

          “Dorim să se repete evenimentul pentru a spori capacitatea elevilor de a se exprima.”

                    Îi felicităm pe participanți pentru că au făcut primul pas, acela de a se arăta deschiși la activități diferite, provocatoare, și facem tot posibilul să îi incurajăm să facă si al doilea pas, acela de a se implica în organizarea acestor evenimente care, se pare, au nevoie de un număr considerabil mai mare de organizatori.

          Mulțumim profesorilor dna. director prof. dr. Daniela Neamţu, dnul. Director prof. Vasile Diaconu, dna. prof. Teodora Hulpoi, dna. prof. Carmen Dascălu, dna. prof. Elena Mitrea, dna. prof. Silvia Morţe, dnul. prof. Marius Ţepeş, dnul prof. Dumitru Ene pentru că au susținut activitatea, printr-o atitudine mai mult decât deschisă la întrebări, chiar dornică să împărtășească experiența de viață și inteligența emoțională atât de necesare în zilele noastre.

          Mulțumim echipei organizatoare, formată din Şalaru Antonio, Chelaru Andreea, Mazilu Cristi şi Şchiopu Mihai și sperăm că la anul aceasta se va extinde, pentru că aceste acte de voluntariat nu duc doar la evoluția grupului țintă, ci și la extinderea abilităților grupului de inițiativă.

 Cristian Mazilu, a X-a D

[galerie]