Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț a fost reprezentat anul acesta la etapa națională a Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2020 de trei elevi, finaliști alături de alți 38 de elevi din toată țara. Anya Andreea Biro, clasa a X-a, Sebastian Vîntu, clasa a XII-a, prof. coordonator Gabriela Blaga și Claudiu Ștefan Marian, clasa a XI-a, prof. coordonator Florentina Ungureanu, și-au demosntrat abilitățile de utilizare ale programului Microsoft Power Point, Excel,  Microsoft Word.

În România competiția este organizată de Certipro Education, Microsoft România și Fundația EOS – Educating for an Open Society. Astfel, în perioada 15 Septembrie 2019 – 15 iunie 2020, candidații care s-au înscris la acest prestigios campionat au susținut examenele locale de calificare prin promovarea unui examen Microsoft Office Specialist la alegere din cele 3 secțiuni:

Microsoft Office Specialist WORD 2016

Microsoft Office Specialist EXCEL 2016

Microsoft Office Specialist POWERPOINT 2016

Acest campionat reprezintă cel mai prestigios eveniment de validare a competențelor de utilizare a aplicațiilor de productivitate Office din lume.  Este singura competiție validată de către Microsoft care oferă o platformă unică prin care elevii și studenții din întreaga lume își pot demonstra experiența cu instrumentele Microsoft Office.

Datorită restricțiilor impuse de COVID-19 (închidere școlilor, distanțare socială, etc), în acest an organizatorii au gestionat examinarea elevilor înscriși în competiție folosind sistemul Exams from Home dezvoltat de Certiport în acest scop.

Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț este Academie Microsoft din anul 2013 și deasemeni Centru autorizat de testare Certiport, elevii putând susține în cadrul centrului testări recunoscute la nivel mondial ce promovează metode inovatoare de dezvoltare a competențelor digitale ale elevilor: IC3 – NTERNET & COMPUTING CORE CERTIFICATION, MOS – Microsoft Office Specialist și MTA – Microsoft Technology Associate.

Prin rezultatele obținute, elevii noștrii au confirmat din nou nivelul foarte bun de pregătire.  În etapa de calificare, elevul Claudiu Ștefan Marian  a înregistrat cel mai bun punctaj din țară pentru utilizarea programului Microsoft Office Word, obținând 1000 de puncte. Ca urmare a verificării examenelor și punctajelor obținute de candidații înscriși în această competiție, cei mai buni candidați au fost validați și selectați să participe la etapa națională de calificare la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist – ediția 2020 care a avut loc în sistem online.

Eleva Anya Andreea Biro, clasa a XI-a B de la colegiul nostru s-a clasat pe podium, obținând locul al III-lea la secțiunea Microsoft Office Specialist POWERPOINT 2016.

Felicitări pentru performanța realizată!  Le dorim mult succes în pregătirea lor elevilor participanți la această competiție!