A zecea ediţie a Festivalului “Eugen Ionescu” a fost pentru trupa de teatru Chouette ocazia de intra în contact cu literatura franceză, de a descoperi autori francofoni, de a descoperi cea mai mare scenă de teatru din lume – oraşul Avignon- prin intermediul filmului „Matei Vișniec la Avignon”, realizat de Andreea Stiliuc, TVR Iași, cu dramaturgul Matei Vișniec, de a cunoaşte elevi din alte oraşe iubitori de teatru şi de limba franceză, dar şi ocazia de a ne cunoaşte pe noi înşine.

Festivalul de Teatru „Eugen Ionescu” de la Buzău s-a desfăşurat anul acesta în perioada 15-18 noiembrie 2018.

Acest festival a reunit sub forma unei competiţii mai multe trupe de liceeni din diferite oraşe din ţară precum: FRENCH CLUB de la Liceul teoretic „ Radu Vlădescu” Pătârlagele, Buzãu ; ACTEURS SANS FRONTIÈRES / Liceul Pedagogic ‘’D.P. Perpessicius’’ Brãila; L’ESPÉRANCE / Liceul Teoretic “Anghel Saligny” Cernavodă; LMK/ Liceul Teoretic „M. Kogălniceanu „ Vaslui; LES AMIS DU THÉÂTRE / Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa, Dâmboviţa; LES FORTUNÉS / Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani / PAEONIA / Liceul Tehnologic „Paul Bujor” Galaţi .

Trupa de teatru de la Colegiul Naţional de Informatică, CHOUETTE, formată din Ştefan Socola – a 12-a F, Anda Braşoveanu – a 11-a E, Simina Ifrim – a 10-a F Ana Radu- a 9-a F şi Ana – Maria Mitrea – a XI-a E, coordonată de doamna profesoară Raluca Ene, a participat anul acesta la festivalul de la Buzău tot la secţiunea de limba franceză cu o piesă scrisă de Matei Vişniec, „Le Cabaret des Mots”. Performanţele echipei sunt notabile, aceasta reuşind să obţină Premiul special al juriului pentru cea mai buna pronunţie în limba franceză (premiu acordat elevei Simina Ifrim) şi Menţiune în cadrul festivalului.

Prof. Raluca ENE

[galerie]