Asociaţia RO-Sat One, în parteneriat cu Clubul de Radioamatori de la CS Ceahlăul Piatra-Neamţ şi sprijiniţi de Colegiul Naţional de Informatică organizează activităţile educaţionale din cadrul proiectului ARISS 2020. Voluntari sunt 35 de elevi de la Colegiul Naţional de Informatică, din clasele a X-a A, a X-a B, a XI-a D și a XII-a B, coordonați de doamna profesoară Diana Bejan.

Proiectul va fi finalizat cu un contact radio direct cu astronauţii de pe Staţia Spațială Internaţională care va avea loc în luna aprilie 2020. Elevii participanţi la proiect vor avea ocazia să primească răspunsuri la întrebări adresate astronauţilor direct de la aceştia, în timp ce Staţia Spațială Internaţională va trece pe deasupra României. Până in prezent s-au înscris peste 100 de elevi din școlile gimnaziale ale municipiului Piatra-Neamț, precum și din cadrul colegiului nostru.

Pe parcursul desfăşurării proiectului, elevii participanţi vor învăţa despre Staţia Spațială Internaţională şi viaţa la bordul acesteia, despre tehnologiile spaţiale şi despre comunicaţiile prin satelit, prin explorarea radioamatorismului.

Programul ARISS – Radioamatori pe Staţia Spaţială Internaţională este creat şi organizat de un consorţiu de organizaţii de radioamatori şi agenţii spaţiale din întreaga lume.

Proiectul se desfăşoară în perioada septembrie 2019 – iunie 2020.

Informații suplimentare se pot obține de pagina de facebook a proiectului ariss2020

https://www.facebook.com/pg/Arissrso/posts