Joi, 29 octombrie 2015, la ora 9.00, în sala Multimedia a Colegiului Naţional de Informatică, doamnele profesoare Raluca Ene, Cristina Luca şi Diana Bejan au organizat pentru elevii din clasele a V-a A şi a VI-a A o sesiune educativă privind igiena orală.

În acest sens, doamna medic stomatolog Mihaela Stroia, după ce le-a prezentat elevilor noțiunile teoretice despre alimentele şi băuturile nocive danturii, despre fructele ce trebuie consumate, le-a demonstrat, cu ajutorul mulajelor, a planșelor şi a aţei dentare cum se face corect periajul.

În final, a făcut copiilor recomandări de natură să-i ajute să-şi păstreze dantura perfectă. Le-a vorbit şi despre rolul preventiv al vizitelor periodice la stomatolog.

Activitatea s-a desfășurat într-un climat plăcut, degajat. Elevii s-au simțit în largul lor, au pus întrebări şi au demonstrat prin activităţi practice că au conștientizat necesitatea unui periaj corect, a unei corecte igiene dentare, nu doar cu scop estetic, ci şi cu scopul de a-şi păstra sănătatea întregului organism.

Pentru informațiile pe care le-a oferit,  doamna medic a fost recompensată de copii nu doar cu zâmbetul lor frumos şi sănătos, ci şi cu afișul de promovare a activității realizat de elevii clasei a V-a A.

[youtube width=”520″ height=”360″ video_id=”q_I_ke8r-Hw”]

[galerie]