Vineri, 30 octombrie 2015, de la ora 13.00  elevii de gimnaziu s-au bucurat de mult așteptatul Bal al Raţuştelor.

Noutatea de anul acesta a fost că, în programul organizat pentru cei de clasa a 5-a au fost integrate şi patru activităţi artistice menite să participe la programul educativ Olimpiadele Kaufland.

Dat fiind faptul că ne aflam în preajma unui eveniment îndrăgit de copii pentru aspectele sale ludice, Halloween-ul,  manifestările artistice au purtat această amprentă, prin tema abordată şi prin costume.

Astfel, în sala Multimedia, iar apoi în cantina  CNI elevii, părinţii şi profesorii coordonatori au fost protagoniști şi spectatori al unui adevărat  spectacol de teatru, muzică, şi dans.

Elevii şi-au arătat abilităţile în limbile engleză, franceză şi germană prin manifestările artistice coordonate de profesorii Raluca Ene, Brînduşa Stan, Cristina Luca, şi Silvia Morţe. Activitatea a căpătat astfel şi valente plurilingvistice.

Elevii clasei a 5-a A, îndrumați de către doamna profesoară Raluca Ene au imaginat şi au jucat în limba franceză sceneta La Ronde De La Nuit, având ca bază obiceiul bine știut al grupurilor de colindători  care cer bomboane. Costumele şi recuzita au fost asigurate de părinţii elevilor şi de şcoală, pentru ca totul să iasă perfect şi pentru ca elevii să se simtă personajele pe care şi le-au asumat. Spectacolul a fost apreciat de elevii mai mari cu ropote de aplauze.

Clasele a 6-a A si B, îndrumate de doamna profesoară Silvia Morțe, au compus şi au prezentat scenete în limba engleză. Acestea au avut ca temă obiceiurile de Halloween din Marea Britanie, credinţele populare specifice Halloweenului şi prevalenţa binelui asupra răului. The Meaning of Halloween, Good or Evil, Trick or Treat, The Haunted Castle, The Ghost Council sunt titlurile pe care copiii le-au ales pentru compoziţiile lor

Elevii din clasele a V-a au pregătit scenete în limba română, pe diverse teme din viaţa lor sau au reactualizat poveşti deja cunoscute, sub coordonarea doamnelor diriginte Brînduşa Stan şi Georgeta Nour.

Pentru că elevii de liceu au Balul Bobocilor, săptămâna aceasta spectacolul de dans şi muzica a fost organizat pentru elevii de gimnaziu si cu elevi de gimnaziu.

Activitatea s-a desfășurat în două locuri : în sala Multimedia – secțiunea de muzică, în cantina şcolii – secțiunea de dans,  pentru a putea asigura copiilor cele mai bune condiții, în funcție de natura actului artistic.

Secţiunea de muzică, coordonată de doamnele profesoare Brîndușa Stan și Cristina Luca, a avut ca tematică Halloween-ul şi a  cuprins atât cântece în cor – elevii claselor a 5-a ,cât şi individual. Elevul Beșu Dan din clasa a 8-a a fost îndrumat de doamna profesoară Brîndușa Stan şi a susținut un  micro-recital de senzație alături de trupa sa, KaDet.

În cantina şcolii, s-au desfășurat apoi probele de dans. Pentru secțiunea de dans, elevii au avut un colaj de melodii aparținând diferitelor genuri muzicale.

Activitatea a continuat în ritmuri diverse de dans până la lăsarea serii.

[galerie]