Elevi CNI premianți la Festivalului-Concurs Interjudețean de Dansuri și Cântece Populare “Nae Rotaru”.

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului-Concurs Interjudețean de Dansuri și Cântece Populare “Nae Rotaru”, organizată de Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie 2023, a reunit peste 250 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 4 și 19 ani, care, prin dans, cântec și reprezentații de artă populară au promovat frumusețea și unicitatea folclorului românesc.

La evenimentul organizat de Şcola Gimnazială “Daniela Cuciuc” Piatra-Neamţ  în parteneriat cu Primăria Piatra-Neamț. Consiliul Județean Neamț, Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Casa Corpului Didactic Neamț și Colegiul Forestier Neamț,  au participat elevi din peste 36 de unități școlare din municipiul Piatra-Neamț, din județul Neamț cât și din alte regiuni ale țării, dar şi din Regiunea Cernăuţi – Mahala – Ucraina, respectiv din Republica Moldova.

Colegiul Național de Informatică a fost reprezentat, la categoria 11-14 ani, de Agavriloiei Davia, Agavriloaiei Nicole și Tofan Elena, eleve la clasa aV-a B.

La finalul maratonului de porturi, dansuri și cântece folclorice, momentul premierii a fost unul încărcat de emoții pentru participanți, elevele de la CNI obținând Agavriloiei Davia – Premiul I, Agavriloaiei Nicole – Premiul I și Tofan Elena – Premiul III.

Felicitări elevelor pentru rezultatele obținute, mulțumiri profesorilor coordonatori și părinților pentru susținere.

Prof. Gabriela Blaga