În cadrul Colegiului Național de Informatică, în perioada 15-16 mai 2019, s-a desfășurat proiectul ,,Importanța laptelui în viața omului”, la care au participat elevii claselor a a V-a A,  a V-a B,  a VI-a B și a IX-a A, coordonați de doamnele  profesoare Taina Grigoriu și Alina Sauciuc

Sub îndrumarea doamnei profesoare Taina Grigoriu elevii clasei a IX-a A au prezentat  colegilor mai mici materiale și informații sub forma unor filmulețe despre acest produs alimentar, ce constituie un adevărat izvor de sănătate.

La clasele a V-a, sub îndrumarea doamnei profesoare Alina Sauciuc, elevii au făcut prezentări, filme, planșe – colaj, iar în final au organizat degustări de lapte cu cereale și lactate.

Scopul acestui proiect educativ a avut două ținte: relaționarea elevilor, dar și transmiterea unor informații utile, într-un alt mod, mult mai atractiv pentru elevi.

Spațiile destinate acestor  activități, cabinetul PHARE și laboratorul de biologie au fost generoase, permițând elevilor să își desfășoare toate activitățile interactive propuse.

În urma desfășurării proiectului, elevii de gimnaziu și-au însușit noțiuni de bază, științifice, dar și de cultură generală despre lapte, supranumit și ,,Sângele  Alb”, datorită valorii sale nutritive hrănitoare, în timp ce elevii clasei a IX-a A au devenit pentru o zi ,, profesori de biologie”, sintetizând informații utile despre acest indispensabil aliment din viața omului…și nu numai.

Doamnele profesoare Taina Grigoriu și Alina Sauciuc au moderat întreaga activitate, apreciind pozitiv elevii pentru implicare și seriozitatea de care au dat dovadă.

 Silviu ANTONIU

clasa a IX-a A, CNI

[galerie]