În săptămâna 2 – 8 noiembrie 2015, elevii şi profesorii  Colegiului Naţional de Informatică au desfășurat numeroase activităţi în cadrul Programului Olimpiadele Kaufland.

Din domeniul MEDIU, vineri, 6 noiembrie doamna profesoară Crisitina Iftime a coordonat  activitatea de reciclare de deșeuri – colectare de maculatură – care s-a finalizat cu strângerea a 32 kg.  Sâmbătă, 7 noiembrie, la Baza Hipică, doamnele profesoare Carmen Dascălu, Mihaela Voivod, Cristina Luca, Alina Sauciuc şi domnii profesori Petrică Ciobanu şi  Florin Brânzei au coordonat elevii claselor a  8- a A şi B, a 7-a B şi a 6- a A care au plantat 31 de puieți.

În domeniul SPORT ŞI SĂNĂTATE, în această săptămână s-au desfășurat mai multe activităţi:

  • Luni, 2 noiembrie s-a desfăşurat prima competiție din Cupa Bombo, coordonată de domnul profesor Florin Brânzei, la care au participat elevi din clasele a 9-a A , a 9-a C, a 10-a A, a 10-a E, a 11-a B, a 11- a C, a 11 – a D, a 11-a F, a 12-a A, a 12- a C. Această activitate a fost deja validată şi şcoala noastră a mai obținut 120 de puncte.
  • Miercuri, 4 noiembrie, pentru activitatea Stil de viaţă activ, în sala de sport a CNI, sub coordonarea doamnei profesoare Carmen Dascălu, elevii doritori au participat la  o lecție de Zumba susținută de  invitata noastră, președinta  clubului  Milady Dance, club renumit în Piatra Neamț, doamna instructoare Laura Miron.
  • Sâmbătă, 7 noiembrie,în Ștrandul Tineretului, sub coordonarea , doamnelor profesoare Carmen Dascălu, Mihaela Voivod, Cristina Luca, Alina Sauciuc şi a domnilor profesori Petrică Ciobanu şi  Florin Brânzei, elevii claselor a  8- a A şi B, a 7-a B si a 6- a A  au organizat, simultan două tipuri de competiții sportive: competiție de fotbal – băieții, competiție de badminton – fetele.

Din domeniul CREATIVITATE ŞI TRADIŢIE, pentru vineri, 6 noiembrie, doamnele profesoare Taina Grigoriu şi Mariana Fronea au organizat expoziția de ecocolaje şi dovlecei, realizate de elevii CNI, cu tema -“Armonii de toamnă”. Elevii claselor gimnaziale 7A, 6A, 7B, dar şi elevii de liceu – 9D, 9E și-au prezentat machetele și lucrările ECO pe culoarul de lângă laboratorul de biologie, la etajul al doilea.

Tot din acest domeniu, la secțiunea teatru, vineri, 6 noiembrie, elevii claselor a 10-a D şi a 11-a C, coordonaţi de doamna profesoară Claudia Jinaru au prezentat în faţa colegilor lor o piesă de 10 minute compusă ăi regizată de ei înşişi, pe o temă de actualitate sau inspirată din experiența de viață şi lectură a participanților: clasa 10 D – The Enchanted Forest; clasa 11C – The News Reporters.

Din domeniul ŞTIINŢĂ, CULTURĂ, EDUCAŢIE , luni 2 noiembrie şi joi 5 noiembrie s-au desfășurat trei lecții de educație rutieră susținute de doamna agent şef adjunct Veronica Vîntu pentru elevii din clasele a 5-a A, a 5-a B, a 6-a A, a 6-a B, a 7-a A, a 7-a B. Activitățile au fost coordonate de doamnele profesoare Raluca Ene, Diana Rotaru, Elena Mitrea, Cristina Luca şi Luminița Cozma. Şi aceste activităţi au fost validate, şcoala mai câştigând 120 de puncte.

În același domeniu, vineri, 6 noiembrie doamna profesoară Cristina Iftime a organizat activitatea de orientare profesionala  Be smart – do an informed choice în care elevii clasei a 10-a A au vizionat filmul de prezentare al Organizației Educativa, aflând despre oportunitățile de studiu în Marea Britanie, Olanda și Danemarca, despre criteriile de admitere și modul în care pot fi sprijiniți de consilierii Educativa.

Luni, 2 noiembrie şi duminică, 8 noiembrie, au fost realizate două vizite de informare: elevii claselor a 9-a F şi a 10 – a C la cinema Dacia, unde angajații au explicat cum se realizează și cum funcționează proiectarea unei pelicule de 35 mm. Această vizită a fost organizată de doamnele profesoare Carmen Florescu şi Luminița Cozma. Elevii de gimnaziu au vizitat duminică, 8 noiembrie Baza Hipica Piatra Neamț.

Miercuri, 4 noiembrie, elevii claselor a VIII-a A și a VIII-a B, au desfășurat, la Muzeul de Istorie și Arheologie Neamț, o impresionantă întâlnire cu TRECUTUL . Au îmbinat teoria acumulată în cadrul orelor de istorie cu practica – analiza și inventarierea izvoarelor istorice datate în Preistorie, Antichitate și început de Ev Mediu, descoperite pe Valea Bistriței. Vizita culturala a fost organizată de doamna profesoară de istorie Cristina Iftime.

[galerie]

[youtube width=”512″ height=”360″ video_id=”_BF_yf0xRLE”]

[youtube width=”512″ height=”360″ video_id=”esCgruWHw5Q”]

[youtube width=”512″ height=”360″ video_id=”dMZP4Yv6sSs”]

[youtube width=”512″ height=”360″ video_id=”iUxECr0cxiQ”]

[youtube width=”512″ height=”360″ video_id=”gUoYuPdbKRo”]

[youtube width=”512″ height=”360″ video_id=”wRWwLrh3B1k”]

[youtube width=”512″ height=”360″ video_id=”N6HVpCzdHw0″]

[youtube width=”512″ height=”360″ video_id=”X8pDuIYcG7Q”]

[youtube width=”512″ height=”360″ video_id=”NrjweNCYfFA”]