Regulament Info Winter SpeedCode

– turneu de informatică –

Turneul de informatică Info Winter SpeedCode organizat de către membrii echipei de IOIT CombatanțiiBFR (Dăscălescu Ștefan 12B, Ciută Andrei 12A, Vamanu Petru 11C, Andrieș Vlad 11E, Butnaru Vlad 10A, Slătinaru Andrei 10F) va fi organizat conform următoarelor reguli:

  1. Turneul va începe luni, 16 decembrie, la ora 9:00 și se va ține in clădirea laboratoarelor, la etajul 1 (Laboratorul 1 și 2 dacă e cazul).
  2. Competiția se va desfășura sub sistem eliminatoriu simplu, câștigătorii fiecărei faze se vor califica la etapa următoare, până când se va desfășura finala, care va decide concurentul câștigător.
  3. În cazul în care numărul de participanți nu va fi o putere a lui 2, organizatorii vor decide utilizând site-ul random.org persoanele care vor fi admise direct în runda a doua, urmând ca restul persoanelor să ia parte la o rundă preliminară pentru a putea face sistemul eliminator să devină funcționabil.
  4. Un meci se va desfășura in modul următor:
  5. Cei doi participanți vor lua parte la dueluri succesive, până când unul dintre participanți va câștiga două astfel de dueluri (sistemul cel mai bun din 3 dueluri pentru primele faze) sau trei astfel de dueluri (sistemul cel mai bun din 5 dueluri pentru semifinale, finala mica și finala mare).
  6. Un duel constă în rezolvarea unei probleme de dificultate ușoară (medie pentru fazele finale) de pe unul dintre site-urile cunoscute (pbinfo, codeforces, infoarena etc.).
  7. Pentru a se preveni trișarea, organizatorii vor crea conturi noi pentru dueliști astfel încât să se prevină copierea unor soluții anterioare. De asemenea, organizatorii se vor asigura că orice formă de comunicare între participanți este interzisă(totuși, participanții vor putea adresa întrebări legat de probleme organizatorilor).
  8. Un duel este câștigat de persoana care reușește să obțină punctajul maxim primul (100 de puncte pe pbinfo sau infoarena, verdictul de Accepted pe codeforces). În cazul în care ambele persoane vor trimite sursa la același moment de timp (oră:minut:secundă), persoana care a trimis mai puține surse este considerată câștigătoarea duelului. În caz de egalitate și după acest criteriu, duelul va fi considerat încheiat la egalitate, deci va fi reluat cu o altă problemă.
  9. Orice tentativă de a frauda concursul este sancționată cu excluderea participantului din concurs (totuși, este permisă căutarea fundamentelor teoretice – nu și a soluțiilor la problemele propuse în cadrul duelurilor).
  10. Acest turneu va avea premii valorice în bani pentru primii 3 participanți, iar în cazul în care se va aduna un număr suficient de mare de participanți, turneul va putea fi organizat pe nivele de vârstă (gimnaziu, clasele 9-10, clasele 11-12).