Campania „Informare acasă! Siguranță în lume!”

Miercuri, 17 aprilie 2019,  elevi ai Colegiului Național de Informatică, însoțiți de doamnele profesoare Raluca Ene și Mirela Mititelu, au participat la activitățile de informare din  cadrul Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!” care s-au desfășurat în sala Calistrat Hogaș a Consiliului  Județean Neamț.

A doua ediție a Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!” lansată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni  își propune încurajarea informării prealabile a românilor înainte de a lua decizia de a pleca în afara granițelor țării, precum și stimularea procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru cei care hotărăsc să revină acasă.

Campania are ca obiectiv creșterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportunități în afara granițelor României.

Grupul țintă al inițiativei îl reprezintă, în prima etapă elevii, studenții, profesorii și directorii de școli și în a doua etapă, persoanele adulte interesate de acțiuni lucrative pe teritoriul altor state.

Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Neamț, Primăria Piatra-Neamț, Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț, Agenția Județeană  pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane.

[galerie]