Prima zi:23 Aprilie 2010

Dupa un zbor linistit,de patru ore, am sosit in Aeroportul Madrid-Barajas,unde am fost intampinati  calduros de catre trei soferi care ne-au transportat(cu trei microbuze) pana la Campusul Academiei Cordoba, oferindu-ne cate un sandwich si un suc de portocale.
Intampinati de catre  personalul Academiei Cordoba am fost condusi si cazati ,urmand ca sa luam un mic dejun  perfect la ora 9.00.
In jurul orei 13.30 am luat parte la sedinta in care managerul A.C. ,señor Pedro,ne-a prezentat programul proiectului si ne-a raspuns la o serie de intrebari.
La ora 14.00 am servit un pranz delicios,dupa care ,insotiti de coordonatorul cultural,Andreas,am facut turul orasului Cordoba,in cadrul caruia am vizitat urmatoarele obiective:Moscheea Mezquita,Casa de Cultura a Tineretului,centrul orasului,Centru de Informare Turistica(unde am primit fiecare harta orasului) si Podul Roman.
Dupa ce am servit cina,(ora 20.00)am vizitat cartierul evreiesc in care suntem cazati,urmand ca la ora 22.00 sa ne indreptam spre camere si sa ne pregatim pentru cea de a doua zi din cadrul proiectului petrecuta pe fermecatorul teritoriu al  Spaniei.

A doua zi:24 Aprilie 2010

Dupa ce am servit micul dejun la ora 8.00,am vizitat impresionantul interior al moscheei Mezquita ,moschee ce a fost transformata intr-o catedrala catolica,observand atat elemente de arhitectura gotica,cat si elemente de arhitectura musulmana,avand-o ca insotitor pe Laura,un alt coordonator cultural.
Un grup de baieti ,doritori sa isi consume energia,au jucat baschet pe terenul Bazei Sportive a orasului.
Pe parcursul zilei,am avut acces in sala de calculatoare a A.C. ,de unde am putut lua legatura cu familia prin intermediul Internetului.
La ora 17.30 am luat parte la o sedinta de lucru impreuna cu mentorii,unde am impartasit impresiile de peste zi,realizand astfel o pagina de jurnal.

A treia zi:25 Aprilie 2010

In cea de-a treia zi,programul a fost liber.Dupa servirea micului dejun o mare parte dintre noi am participat la slujba catolica oficiata in Moscheea Mezquita,dupa care ,impartiti in grupuri restranse am vizitat diferite obiective ale orasului,printre care:Muzeul de Arte Frumoase,Stadionul orasului,Castelul Puerta Almodova,Gradina Victoria(Festivalul Batalla de las Flores),Plaza de las Tendillas.
In jurul orei  20.30,dupa cina,am luat parte la sedinta de lucru cu mentorii,unde am impartasit impresii de peste zi si am discutat programul pentru urmatoarea zi,prima zi de formare profesionala.

A treia zi:26 Aprilie 2010

Putem spune ca aceasta zi a fost diferita fata de primele trei deoarece astazi am fost repartizati la firme si am inceput cursurile de limba spaniola.
In cadrul sedintei de lucru(dupa micul dejun)  am fost selectati in vederea repartizarii noastre catre firmele respective.Desi unii am vizitat sediul firmelor inaintea pranzului,iar altii dupa-amiaza  am fost cu totii impresionati de caldura cu care am fost  intampinati de catre tutorii nostri.
De asemenea, prima lectie de spaniola ne-a surprins intr-un mod placut, intelegandu-ne numai in limba spaniola, programul fiind unul interactiv iar doamna profesoarea fiind una dinamica si comunicativa.
In jurul orei 22.00 am participat la sedinta de lucru cu mentorii ,in cadrul careia am completat prima fisa de jurnal din portofoliul individual,cu care am incheiat ziua a patra in Spania.

             ¨Cea mai frumoasa parte a Cordobei  este centrul-Plaza Tendillas.Acolo este si firma la care voi face practica .Vva fi o placere sa merg pe jos pana la firma si sa admir adevarata frumusete a orasului.¨(SIMONA MARCULET)

¨Astazi a fost prima zi de lucru am fost prezentati la firma,oameni minunati,locuri minunate!
      Un oras minunat
O floare parfumata
      In prag de primavara.¨(VLAD SIRITANU)

            ¨Mi-a placut astazi entuziasmul si bucuria tuturor.Ce-i drept ,entuziasmul a venit din partea beneficiarilor.
            A fost frumos.Firma este primitoare,iar responsabilul(tutorele) este incredibil de calm si bine voitor.¨
            Sunt sigura ca daca este dorinta de a afla mai mult si avem si o persoana deschisa pentru a ne invata vom termina experienta profesionala in mod pozitiv.¨(ANCA NEAGU)

¨Cordoba este unul din cele mai frumoase orase,si din cele de care doar am auzit. Am vizitat cat pentru o saptamana.
            Firma este mare si posibil solicitanta.
            Orele de spaniola sunt super.
            Cazarea este foarte buna ,mancarea la fel.¨(ROMAN VLAD)

¨Astazi dupa un somn linistit abia asteptam sa merg la companie,dar un stiam cum o sa fie…Pana la urma, dupa ce am cunoscut tutorele am fost mai bucuros ca niciodata si astept sa merg si maine.(CHIORESCU MATEI)

¨Prima zi la firma a fost obositoare .Impartirea, drumul pana la firme, cunoasterea tutorilor au consumat energie  multa. Dar intr-un final,toate alegerile in legatura cu firmele s-au dovedit a fi exact ce ii trebuia fiecaruia.(IOAN CRISTINA).

Click pentru imagini!