Ziua 5

In cea de-a cincia zi am continuat cu aceeasi rutina de la firma IT.

Astazi profesorul nostru ne-a aratat cum sa instalam si sa configuram Windows XP folosind toate elementele necesare pentru aceaste actiuni .

Sub indrumarea profesorului am realizat aplicatii pentru Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) : introducere, tipuri de operatii, optiuni pentru configurarea serveru-lui DHCP, aflarea adresei IP DHCP si in final configurarea serveru-lui DHCP.

La cursul de limba germana, doamna profesor  ne-a dat o fisa de lucru pentru a ne dezvolta aptitudinile de vorbire.

Aceasta fisa  a constat in exercitii de gramatica care au avut ca scop fixarea timpurilor verbale.

                                                                                         Andra Ioana Tanasa 

Ziua 6-7 – Weekend la Dresda

După o săptămână lungă plină de activități, cu toții am așteptat venirea weekend-ului pentru o mică destindere cu o nouă activitate culturală, și anume, descoperirea unor noi tărâmuri, Dresda.

Cu toate că ziua se anunța înnorată și mohorâtă, soarele din sufletele noastre a risipit norii de pe cer de îndată ce am coborât din tren la <<Dresden Hale>>.

Am fost întâmpinați de ghidul nostru care ne-a prezentat inițial o scurtă istorie a orașului: este capitala landului federal Saxonia, distrusă în mare parte după cel de al doilea război mondial, astfel încât a trebuit să fie reconstruita în urma bombardamentului din 1945, folosind mare parte din ruinele rămase; din punct de vedere cultural, Dresda era la sfârșitul secolului al XVIII-lea unul din centrele literaturii germane, în special a mișcării romantice.

Înaintând pe străzile însorite am fost fascinați de splendoarea noilor clădiri construite. Primul nostru obiectiv a fost Biserica Catolică ce a fost restaurată după al doilea război mondial. Urmând poveștile ghidului am ajuns la Castelul Regilor Saxoniei, apoi la grădina concubinei ultimului rege al Saxoniei, care a devenit ulterior ministru. După aceea am vizitat Biserica Protestantă și podul de peste Elba, ce oferea un peisaj exuberant.

Ne-am încheiat vizita într-un târg cu specific nemțesc, unde am degustat din delicatesele bucătăriei lor, am cumpărat suveniruri și am observant cum își petrec ei o zi mai liberă.

Seara, când ne-am întors în Leipzig, cei de la Vitalis ne-au așteptat cu o surpriză plăcută, cu un grătar cu specific nemțesc, pe terasa din curte.

În a doua zi a weekend-ului am rămas în Gut Wehlitz, petrecându-ne începutul zilei în campus, mergând la lac, la țarcul cu căprioare, jucând volei cu polonezii pe terenul din spate, iar spre seară bucurându-ne de o scurtă plimbare în Leipzig.

                                                                                                                      Barbu Florina Elena

[galerie]