Prima zi – provocarea incepe

Luaţi cu greu din mijlocul familiei, înaintăm spre  provocarea care ne-a fost lansată în urmă cu câteva luni şi la care am răspuns cu un DA hotărât ! La ora 10 ne adunăm în faţa şcolii şi pornim spre Bucureşti pentru a prinde mult aşteptatul avion care ne va duce pe un drum nou al vieţii noastre. După două zboruri, unul extern şi unul intern, obosiţi dar şi nerăbdători, ajungem în Leipzig.

Acolo, foarte primitori şi ospitalieri, ne așteaptă gazdele germane. Ne bucurăm că unii dintre ei vorbesc si româna. Făcând glume între noi, ne intitulăm vorbitori de limbi româno-engleze-germane!

Campusul strălucea în lumina dulce a soarelui şi noi ne bucuram din plin de natura minunata ce ne înconjura: gazon verde, flori, copaci înfloriți, mult spațiu populat de animăluțe domestice dar şi o mică arie protejată, plină de cerbi şi căprioare. Stilul nemțesc curat şi ordonat ni se întipărește în comportament la vederea caselor micuțe pe care le pot compara cu niște floricele perfecte pe o pătură satinată de culoarea smaraldului. Şeful campusului ne adună în sala de conferințe şi ne instruiește în vederea șederii noastre acolo. Suntem plăcut surprinși de lejeritatea cu care acesta ne vorbește şi de cum ne explicp ce avem de făcut mai departe pentru a avea o carieră de succes. În acest fel pot spune ca ne-am reevaluat cunoştinţele de engleză dar şi ne-am făcut o idee despre ce putem face în viitor pentru a deveni oameni de valoare.

Spre seara avem timp liber, aşa că băieții ne invită la un volei pe terenul de nisip din incinta complexului. Deși obosiți, prezenta celorlalți tineri din campus ne ambiționează să participăm şi noi.

Costrachevici Andra


Ziua 2- prima zi a stagiului de formare

În subconștientul nostru toți am așteptat să trăim experiența vieții de aici, să ne descurcăm cu situațiile zilnice, să asimilăm informațiile primite și să ne integrăm cât mai bine în activitatea de la companie.

Niciunul din noi nu a mai trăit această experiență, un mod prin care să ne însușim o nouă perspectivă asupra vieții, educației și orientării noastre profesionale.

Un prim moment a fost întâlnirea cu un reprezentant al companiei RootSolution, care ne-a introdus în lumea rețelelor de calculatoare, prezentându-ne ariile de aplicații  și de lucru ale firmei, reguile de securitate și protecție a muncii.

Al doilea moment fost cunoașterea îndrumătorului nostru de rețele de calculatoare, care ne-a oferit câteva informații introductive din acest domeniu.

Spre după-amiaza aceastei zile am fost îndrumați spre centrul Leipzigului să-i descoperim din candoarea și misterul acestui oraș, vizitând centrul istoric: biserica St Nicholas, biserica evanghelistă, Panoramana Tower, statuia lui Bach și locul în care i-au  pastrat rămășițele.

Noile priveliști sunt rama unui tablou feeric ce se contureaza.

Barbu Florina

 Clasa a XIa B

[galerie]