În data de 30 martie 2023 s-a organizat etapa județeană a concursului „Made for Europe”, la Colegiul Național ,,Calistrat Hogaș” Piatra – Neamț. Acest concurs se adresează elevilor de liceu și are ca scop valorizarea și promovarea experiențelor pozitive în derularea proiectelor, stimulând creativitatea, inovația și spiritul antreprenorial.

Colegiul Național de Informatică Piatra – Neamț a fost desigur prezent la această etapă a concursului fiind reprezentat de cinci de elevi coordonați de doamna profesoară Elena Genoveva Irimia, managerul proiectului Erasmus+ „Let be Innovative and Social”.  Aceștia și-au prezentat proiectele realizate: Chiriac Ilinca, clasa a XI-a – proiectul de antreprenoriat social „Resell Art”, Marcu Anastasia Elena, clasa a X-a – proiectul de antreprenoriat social – Centru pentru senior “La vita bella”, Isache Daniel, clasa a X-a – proiectul de afacere socială – „Teenager Bistro”, Berbece Raluca, clasa a X-a a arătat platforma de e-learning realizată în cadrul proiectului Erasmus, iar Ciubotariu Iustin Ștefan, clasa a X-a, a prezentat proiectul de antreprenoriat social “Little Worriors”, care a și fost implementat în anul școlar 2021 – 2022 în cadrul proiectului Erasmus+ „Let be Innovative and Social”.  Ne-am bucurat cu toții când “Little Worriors”, proiectul nostru de suflet, la implementarea căruia am participat toți, s-a clasat pe primul loc. Acesta va participa mai departe la etapa națională.

În deschiderea competiției, grupul de ambasadori juniori de la Colegiul Național ,,Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, purtând însemnele Parlamentului European, au făcut o prezentare interactivă a principiilor și valorilor europene.

În total s-au înscris 13 produse realizate în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene, derulate în unitățile de învățământ din județul Neamț. Fiecare a trebuit să-și promoveze proiectul cât mai bine astfel încât să impresioneze juriul și să obțină un punctaj cât mai mare, conform criteriilor cerute.

În cele din urmă, etapa județeană a concursului „Made for Europe” s-a încheiat prin clasarea fiecărui proiect pe unul din locurile I, II sau III și prin aprecierea fiecare echipe de  către juriu.

A fost o zi deosebită, plină de emoție și încântare. Am legat prietenii noi și am făcut schimb de păreri și impresii cu privire la proiectele în care am fost implicați și, astfel, am observat câtă muncă este în spatele oricărui proiect. Nu  doar ceilalți elevi au făcut atmosfera plăcută, ci și profesorii prezenți care ne-au oferit sprijinul și sfaturi din experiența lor.

Ilinca Chiriac, clasa a XI-a F