Cu ocazia săptămânii ”Să știi mai multe să fii mai bun”, elevii de la Colegiul Național de Informatică au demonstrat că prin sport doresc sa trăiască sănătos și frumos. Ei au punctat astfel, una din activitatile lunii aprilie din cadrul proiectului ”Eco-Școala” a cărei tematică de anul acesta este și ”Transportul / mobilitate sustenabilă” alături de tema ”Viață sănătoasă”. Ei s-au bucurat mult atunci când au auzit de această activitate și s-au înscris în număr mare. Profitând de vremea bună,aceștia au avut parte de niște priveliști uimitoare și spectaculoase. Elevii au plecat de la telegondolă, s-au îndreptat spre ștrand și au ajuns până la Podul Căprioara.

Activitatea a fost coordonată D-le prof. Taina Grigoriu și Mariana Fronea iar bicicletele au fost oferite de Asociația Sens Civic, care are cu colegiul nostru un parteneriat activ, și care, prin D-nul Președinte Andrei Carabelea,  a fost foarte încântată de această idee și ne-au ajutat imediat.

Această  activitate a demonstrat că elevii își doresc într-adevăr un stil de viață sănătos și fac tot posibilul să se mențină în formă. Astfel, elevii  au ales o plimbare cu bicicleta în locul calculatorului, ceea ce este de apreciat. Cu siguranță în viitor această idee va reuși să adune nu numai elevi ci și cetățeni ai orașului Piatra Neamț mai ales că la noi în oraș au fost deja realizate și câteva piste de biciclete.

[galerie]