Miercuri, 28 octombrie 2015, de la ora 13.00, în sala Multimedia a Colegiului Naţional de Informatică s-a desfășurat  proiectul “Let’s get started”. Tema acestui proiect a fost “Facultate în Străinătate”.

Echipa proiectului a fost formata din doi elevi ai liceului, Cristian Simion, președintele Consiliului Școlar al Elevilor, XI D,  Bogdan Ciurezu, XI E, Tudor Ciurezu, fost elev al CNI, acum  student la Mechanic Engeneering HAN Univeristy of Applied sciences, Olanda şi doamna profesoară de limba engleză, Silvia Morţe, care s-a asigurat de buna desfășurare a activității.

Tudor Ciurezu  a fost prezent printr-o conferință pe Skype. Activitatea a debutat cu cei 3 speakeri care au adus în atenția elevilor  experiențele şi cunoştinţele lor în domeniul studiilor superioare din străinătate. Subiectele principale au fost : “De ce să aplicăm la o facultate din străinătate?” , “Cum să aplicam la o facultate din străinătate?” , “Ce trebuie să conţină CV-ul nostru?” , “Cum este să fii student străin?” etc. Discuția a fost purtată  atât pentru orientarea pentru o viață de student în Europa cât şi pentru una în America.

La sfârșitul ședinței coordonatorul principal al proiectului, Cristian Simion,  a rezumat  informațiile ce au fost  împărtăşite elevilor.

Elevii de la clasele a XI-a D şi a XI-a E s-au simțit bine pe durata activității deoarece au avut parte de un dialog inovator cu un student străin, prieten cu ei. Au fost atenți şi entuziasmați în ceea ce privește toate informațiile pe care le-au primit în  cadrul proiectului. La sfârșitul fiecărei sesiuni au avut ocazia de a pune întrebări speakeri- lor, clarificându-şi astfel orice curiozitate.

Beneficiul acestui proiect este evident pentru elevii CNI :  pot acum să aplice la orice facultate din Europa sau America deoarece cunosc fiecare detaliu necesar acestui proces. Pe lângă formalităţile de aplicare, aceștia au aflat cum este viața unui student străin din urma dialogului pe Skype. Curiozitatea şi perspectiva asupra viitorului le-au fost “deschise”,  astfel încât procentajul elevilor ce aplică la o facultate din străinătate va creşte faţă de anii anteriori.

[youtube width=”520″ height=”360″ video_id=”fwtgDtu8hGA”]

[youtube width=”520″ height=”360″ video_id=”d0Ty9wALt2c”]

 

[youtube width=”520″ height=”360″ video_id=”0LG91Qp7nts”]

 

[galerie]