Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist organizat de Certiport, este o competiţie globală care testează abilităţile elevilor şi studentilor în Microsoft Office Word, Excel şi Powerpoint (2010 şi 2013).

Participarea la campionat se realizează în trei etape:

– promovarea unui examen de specialist Microsoft Office Word, Excel sau PowerPoint (2010 sau 2013), care permite inscrierea automată în Campionatul MOS;

– participarea la finala pe ţară;

– participarea la etapa internaţională, cu reprezentanţi ai ţărilor participante (primul calificat la fiecare secţiune).

Anul acesta la campionatul Microsoft Office Specialist – Word 2013, Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ, a fost reprezentat de elevii Blaga Andrei-Mihai şi Vasiliu Adrian-Ştefan, coordonaţi de către doamna inspector şcolar de specialitate Florentina Ungureanu.

Elevii au obţinut rezultate foarte bune în prima etapă a campionatului, punctajele de 963 şi 983 de puncte asigurându-le calificarea în cea de- doua etapă.

Finala pe ţară s-a desfăşurat la sediul Microsoft România, în parteneriat cu Certipro România şi Fundaţia EOS, unde  elevul Blaga Andrei-Mihai a obţinut locul II cu 983 de puncte.

Nivelul concursului a fost unul ridicat, elevii considerând participarea drept o experienţă benefică pentru dezvoltarea lor profesională, dorindu-şi să participe şi la următoarele ediţii.

[galerie]