Ștefan Cosmin Dăscălescu, șeful promoției 2020 a Colegiului Național de Informatică Piatra- Neamț, este un tânăr care își urmează cu obstinație visul. În decursul celor 8 ani în care a studiat pe băncile colegiului, a dat dovadă de loialitate, camaraderie, capacitatea de a se adapta la diverse situatii si de a socializa cu elevii și cadrele didactice. Are calități de lider formal, impunându-se prin seriozitate și asumarea responsabilității.

Ștefan a obținut rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale de informatică sub îndrumarea domnului profesor dr. Gheorghe Manolache. A participat la șapte ediții consecutive ale Olimpiadei Naționale de Informatică, clasându-se constant între primii zece. Anul acesta spera în încununarea muncii lui din toți acești ani, dar n-a fost să fie…  În anul școlar anterior a obținut mențiune și medalie de argint la etapa națională a Olimpiadei de Informatică, iar împreună cu echipa CNI, al cărui lider este, medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe, ediția a 3-a, desfășurată la Moscova. În aceste ocazii, s-a observat devotamentul, implicarea și ambiția sa de a duce la indeplinire sarcinile de lucru.

„Cele mai frumoase lucruri se obțin prin încercări și, adesea, din greșeli. Important este să perseverăm în ceea ce facem! Mi-aș dori să fiu un om de succes!” Acestea sunt gândurile ce animă mintea și sufletul unui tânăr visător.

Predarea ștafetei s-a realizat către Cătălina Burlea din clasa a XI-a F, o adolescentă ce încă învață mersul pe valuri, în picioare, oscilând între lumea roboților și arta scrierii. Dar despre ea, este altă poveste…