Concursul Național „Știu și aplic”

Miercuri, 10 aprilie 2019, de la ora 13.00, cele trei echipaje ale Colegiului Național de Informatică, formate din Vicu Bogdan și Pascu Mihai – coordonați de doamna profesoara Carmen Florescu, Gologan Elisa și Ilisei Adina – coordonate de doamna profesoară Mariana Fronea, Axinia Livia și Emil Mereuță – coordonați de doamna profesoară Raluca Ene au participat la etapa județeană a Concursului Național „Știu și aplic” din cadrul Campaniei Naționale ”Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă”, având ca scop formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor.

Activitățile acestei campanii se desfășoară  în perioada octombrie 2018 – iunie 2019 și au ca obiective dezvoltarea competențelor elevilor prin activități de bune practici în securitate și sănătate în muncă, pregatirea tinerilor, anterior intrării lor pe piața forței de muncă, în vederea informării cu privire la riscurile profesionale.

Concursul se realizează în colaborare cu specialiști din cadrul Inspecției Muncii, Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, Inspectoratelor Școlare Județene, Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași și Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Pe 10 aprilie au participat 17 echipe din 6 licee. După etapa teoretică, individuală – care a testat cunoștintele elevilor în ceea ce privește sănătatea și securitatea în muncă, a urmat etapa practică „Identifică riscurile și alege Echipamentul Individual de Protecție necesar” – probă practică contra cronometru.

Din confruntarea teoretică și practică, echipa formată din elevele Gologan Elisa și Ilisei Adina – coordonate de doamna profesoară Mariana Fronea s-a situat pe locul IV, cu Mențiune.

[galerie]