Ziua europeană a limbilor moderne la Colegiul Național de Informatică

Săptămâna 21 – 28 septembrie a fost consacrată, ca de obicei, sărbătoririi Zilei Europene a Limbilor Europei.

Profesorii de limbi moderne  –  prof. Ene Raluca, Chelaru Elena (limba franceză); prof. Morțe Silvia, Drăgan Claudia, Stan Brândușa (limba engleză); prof. Mitrea Elena (limba germană) au coordonat activitățile elevilor din clasele 5 – 12 care au și-a demonstrat încă o dată  disponibilitatea și bucuria de a lucra în echipă, competențele de comunicare în limbile studiate, competențele digitale, dorința  de a se informa și de a-și informa colegii asupra multor aspecte interesante din cultura țărilor europene, sub forma de prezentări, jocuri de rol, afișe, colaje, poezii create de ei înșiși și chiar sub formă de joc (Kahoot).

Pe pagina oficială a ZEL au fost postate prezentări interactive și dialoguri în limba engleză, pentru care elevii au  lucrat în echipă. Proiectele s-au concentrat pe simboluri și tradiții naționale ale diferitelor țări europene și au fost însoțite de prezentări dinamice PowerPoint, imagini și cântece.

Obiectivele principale ale acestei activități sunt conștientizarea elevilor că prin învățarea limbilor străine își pot lărgi universul de cunoaștere datorită faptului că vor avea acces la diverse surse de informații precum pagini de internet, cărți, jurnale de călătorie etc. În plus, stăpânirea unei limbi străine permite vorbitorilor să vină în contact cu oameni din alte țări care urmează o varietate de tradiții și nutresc o gamă largă de credințe care conferă continentului nostru diversitate și bogăție.

Prof. Raluca Ene