Ziua Internațională a Profesorului de limba franceză este sărbătorită, începând cu anul 2019, la finalul lunii noiembrie și se dorește a fi un moment dedicat valorizării meseriei de profesor de limba franceză, consolidării legăturii şi solidarității între profesori, între profesori și elevi, prin promovarea culturii franceze și francofone (conferințe, reuniuni, dezbateri, concursuri tematice, ateliere, acordarea de distincții). Acest eveniment de anvergură mondială este coordonat de către FIPF (Federația Internațională a Profesorilor de Limba Franceză).

Anul acesta, Ziua profesorilor de limba franceză a fost sărbătorită pe 24 noiembrie, după activitatea metodică  Méthodes, procédures et techniques pour être créatif en classe du FLE, desfășurată cu ocazia cercului de limba franceză, cu o zi înainte, la Liceul de artă Victor Brauner.

Elevii claselor de gimnaziu și elevii de clasele a IX-a care studiază limba franceză au realizat scrisori, desene, și afișe, cu mesaje de mulțumire pentru răbdarea, dedicația și abilitatea cu care această materie le este predată.