Pentru a marca importanța activității desfășurate de-a lungul vieții de academicianul Grigore Constantin Moisil, prin Decretul nr. 300/15/04/2021 a fost promulgată, Legea nr. 82/15/04/2021, care instituie ziua de 10 ianuarie – Ziua Matematicii, Informaticii și Științelor naturii.
Pe 10 ianuarie 1906 s-a născut academicianul Grigore Constantin Moisil, cel care a fost cel mai important pionier al informaticii în România și unul dintre cei mai importanți teoreticieni și informaticii din lume. Personalitatea lui și-a pus amprenta asupra dezvoltării matematicii românești, a pus bazele școlii de algebră logică, a teoriei algebrice a mecanismelor automate și a fost fondatorul studiilor de logică polivalentă și logică nuanțată, care au ajutat la realizarea primelor calculatoare românești.
Ziua Matematicii, Informaticii și Științelor naturii – 10 ianuarie 2023, a fost marcată de Catedra de Informatică a Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamț, prin derularea în cadrul laboratoarelor de informatică a unor proiecte educaționale, referate, prezentări, etc. la disciplinele Informatică și TIC. Au participat elevi din clasele a IX-a și a X-a, pasionați de utilizarea calculatoarelor, indiferent dacă este vorba despre implementarea unor algoritmi de rezolvare a problemelor, crearea de fișiere sau scrierea unui raport, subliniindu-se necesitatea gândirii logice și rezolvarea problemelor în era digitală aflată în continuă creștere și dezvoltare.