Proiectul  colectia de azi -  catalog informativ al artelor vizuale, proiect finantat de Consiliul Judetean Neamt a urmarit   implicarea artelor vizuale in viata culturala nemteana, in acord cu strategia de dezvoltare a zonei Neamt si de integrare a zonei in   turismul   cultural. Initierea lui a avut la baza nevoia de a face cunoscute valorile culturale romanesti in spatiul european si necesitatea   formari unei   mentalitati ce promoveaza valorile si a unor competente si aptitudini artistice ale tinerilor.
       Partenerii  proiectului:
              -Fundaţia „Infomat” a Colegiului de Informatică Piatra Neamţ:
              -Uniunea Artiştilor Plastici:
              -Complexul Muzeal Judeţean Neamţ:
       Elevii Colegiului National de Informatica, membri ai clubului de fotografie INFOCUS si ai fundatiei INFOMAT, inscrisi in proiectul   colectia de azi initiat de Fundatia C.M. IMAGO si-au format aptitudini si competente in domeniul artelor vizuale, in reproducerea   fotografica a operelor de arta, participand la urmatoarele module :
       1.Notiuni despre calitatea luminii din perspective fotografica.
       2. Pozitionarea surselor de lumina pentru evidentierea tehnicii picturii in functie de suportul acesteia.
       3. Notiuni despre incadrare si tipuri de obiective folosite.
       4. Masurarea expunerii cunoscand latitudinea de expunere pentru o anumita sensibilitate.
       5. Folosirea filtrelor fotografice in reproducerile de arta.
       6. Prelucrarea informatizata si corijarea finala a cromaticii reproducerilor, a fisierelor de tip RAW si pregatirea lor pentru pre-press.
       Din cei 20 de elevi implicati in proiect sub coordonarea doamnelor profesoare Diana Bejan si Daniela Neamtu s-au evidentiat prin   calitatea imaginii fotografice, prin competentele IT demonstrate in alcatuirea bazei de date digitale si prin entuziasmul cu care au   participat la activitatile proiectului, urmatorii :
  * Andreea Rusu
  * Petru Nistor
  * Valentin Vranceanu
  * Tudor Bordei
  * Sergiu Leustean