Clubul de științe C.N.I.

Activitatea clubului de științe

blog
1 Septembrie 2022 Activitatea clubului de științe

Aceasta a fost prima întâlnire a Clubului de Științe din acest an școlar. Elevii si profesorii fondatori ai clubului s-au reunit pentru a despacheta si a studia aparatele achiziționate. Astfel, am analizat fiecare componenta a materialelor necesare pentru studiile din cadrul biologiei, chimiei si fizicii. In plus, am primit si 3 cărți pentru fiecare materie care conțin experimente pe care le vom realiza in cadrul acestui club. Ele constituie o mare mana de ajutor pentru profesori, dar mai ales pentru elevii care vor prezenta lucrările de laborator. Tot in acea zi, impreuna cu profesorii ne-am gândit si la modalități de a le aduce la cunoștința informații despre Clubul de Științe tuturor elevilor din li…

Mai mult...
blog
11 Octombrie 2022 Respiraţia anaerobă la drojdii

Prin acest experiment s-a urmărit dacă drojdiile sunt capabile să metabolizeze zaharuri: măsurarea schimbării presiunii gazului provocată de eliminarea dioxidului de carbon, determinarea ratei fermentaţiei şi determinarea tipurilor de zaharuri care pot fi fermentate de drojdii

Mai mult...
blog
20 Octombrie 2022 Ritmul cardiac și condiția fizică

Pe parcursul acestui experiment, elevii și-au evaluat starea fizică. Folosind un sistem arbitrar, și-au înregistrat starea fizică într-o varietate de situații. Măsurătorile au fost efectuate în poziție de repaus, în poziție de culcat, dar și în timpul și după efectuarea unor exerciții. Astfel, s-a realizat:

Mai mult...
blog
17 Noiembrie 2022 Acizi si baze de uz casnic

A venit si timpul primului experiment de chimie din cadrul Clubului de Știinte. Astfel, pentru ca cei noi sa se familiarizeze cu laboratorul, cu aparatura si cu desfășurarea unei cercetări, am ales sa studiem “Acizii si bazele de uz casnic”. Acesta este un experiment realizat de multi in clasele mai mici, dar acum totul a fost mult mai interesant pentru ca am studiat la școală toate substanțele folosite. Multe lucuri pe care le folosim in viata de zi cu zi contin substante care sunt acide sau bazice si de aceea, scopul lucrării de laborator a fost de a stabili substantele ce se afla in eprubete folosindu-ne de PH-ul lor. Odată cu începerea experimentului, am fost împărțiți in echipe de 4-5 elevi, ceea ce ne-a ajutat sa ne cunoaștem mai bine intre noi si sa ducem la bun sfârșit experimentul cat mai repede si cat mai corect. Apoi, am primit 8 eprubete care conțineau diverși acizi sau baze, suc de varza roșie care ne-a ajutat mai târziu si indicatorul de pH. Pentru început am verificat pH-ul fiecărei soluții din eprubete si am încercat sa deducem ce acid sau baza din cele 8 ar putea fi. Pasul al doilea a fost sa identificam pH-ul soluțiilor folosindu-ne de senzorul de pH, unul dintre cele mai moderne aparate destinate chimiei folosite in lucrările școlare. Ultima parte a experimentului a constat in adăugarea a aproximativ 3 ml de suc de varza rosie in fiecare eprubeta si astfel, am observat culoarea si am identificat substanțele din fiecare eprubeta. In final, am verificat corelările fiecărei echipe cu cele reale si a fost si o echipa câștigătoare, care a descoperit toate soluțiile perfect. Datorită doamnelor profesoare si doamnei laborante, totul a decurs perfect, fiecare dintre noi am rămas cu o amintire foarte plăcută din care am învățat multe.

Mai mult...