Echipele României pe podiumul Olimpiadei Internaționale de Informatică pe Echipe, Damasc, Siria, 10-13 mai 2024

În perioada 10-13 mai 2024, s-a desfășurat etapa internațională a Olimpiadei de Informatică pe Echipe. Aflată la a VII-a ediție, competiția din acest an a fost organizată de Agenția Națională de Creativitate și Excelență din Siria, Damasc. Promovând spiritul de echipă și performanța în domeniul informaticii, IIOT este organizată la nivel național de către Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț – Școală Lider sub egida Ministerului Educației și a Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Lotul României a obținut rezultate de excepție, toate cele 3 echipe urcând pe podium alături de echipe din Ungaria, Italia și Siria.

Medalii de argint au obținut echipele Vlaiq, de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie, formată din elevii Todoran Alexandru-Raul, Gherasă Rareș Horațiu, Gridan Antonia Camelia, Dînșorean Marius, coordonată de prof. Daniel Popa, și Andrei, de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București, formată din elevii Ivan Andrei-Cristian, Chertes Andrei, Marciuc Andrei, Iorgulescu Paul Andrei, coordonată de prof. Victor Manz.

Medalie de bronz a obținut echipa MastersOfBacktracking, de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, formată din elevii Luchian Cristian, Vișan David, Neagu Ștefan Claudel, Șoimaru Samuel, coordonată de prof. dr. Gheorghe Manolache.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat în sistem online și poate fi vizualizată aici.

 

Felicitări tuturor laureaților și profesorilor lor îndrumători!

Informații suplimentare pe site-ul competiției aici