Încearcă să fii un om de valoare şi nu neapărat un om de succes!

Albert Einstein

 
   

Stimate Doamne Profesoare,

Stimați Domni Profesori,

Dragi Absolvenți,

Dragi Elevi și Părinți,

       În viața fiecărei instituții de învățământ, pe lângă preocuparea continuă de a atinge excelența, există și momente cu un pronunțat caracter solemn, aniversări remarcabile, care fac cinste tuturor celor chemaţi să ducă mai departe o tradiţie care generează aşteptări din ce în ce mai mari.

       Cei cincizeci de ani pe care îi sărbătorește Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț înseamnă nu numai o vârstă a maturităţii şi a împlinirii, dar şi expresia forţei de a te regăsi şi de a depăşi obstacolele. Din acest punct de vedere, moştenirea lăsată de fiecare generaţie care şi-a legat destinul de evoluţia Colegiului Naţional de Informatică a fost una cu adevărat generoasă, iar sărbătoarea de anul acesta devine un fericit prilej atât de omagiere a înaintaşilor, cât şi de reafirmare a entuziasmului pe care îl punem în slujba nobilei misiuni de a modela oamenii  începutului de mileniu.

       Sfântul Bernard de Clairvaux spunea că trecutul, prezentul şi viitorul nu există ca atare. Nu există decât memoria, acţiunea şi proiectul. În ceea ce priveşte memoria, un fapt constant a marcat evoluţia acestei instituţii: lecţia de dăruire, moralitate şi demnitate oferită de înaintaşii acestei şcoli, o lecţie asumată de dascălii şi învăţăceii de azi. În ceea ce privește acţiunea, Colegiul Naţional de Informatică din Piatra-Neamț corespunde pe deplin exigenţelor educaţionale ale mileniului III, atât prin viziune, cât și prin rezultate. Nu în ultimul rând, proiectul este factorul decisiv în edificarea unui viitor pe măsura realizărilor anterioare, iar orice proiect durabil se sprijină pe entuziasmul și tenacitatea celor care l-au gândit.

       Din această perspectivă, momentul aniversar de anul acesta reprezintă un triumf al entuziasmului debordant asupra prejudecăţilor demolatoare. În laborator sau la catedră, pe role sau în bănci, profesorii şi elevii Colegiului Naţional de Informatică sunt persoane inteligente, active, care nu cunosc blazarea unei lumi în care, din păcate, modelul de succes este descurcăreţul.

       Cu admiraţie şi gratitudine vă adresăm invitația de a fi alături de noi la organizarea Jubileului Școlii noastre, în luna decembrie a acestui an școlar.

Echipa C.N.I.