CATC-logo-2013          CERTIPORT este o companie care sprijină educația și tehnologia la nivel global, pionier în aplicarea testărilor, partener dovedit în selecția firmelor de software, dezvoltă și distribuie programe de testare și certificare, dedicate utilizatorilor de tehnologii din domeniul academic, corporativ și toate segmentele forței de muncă, din lumea întreagă.

Certificările Certiport sunt recunoscute la nivel mondial şi promovează metode inovatoare de dezvoltare a competențelor digitale ale elevilor.

La Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ se pot susţine urmatoarele certificări:

IC3_Logo_2012

 

IC3 – INTERNET & COMPUTING CORE CERTIFICATION

Reprezintă nivelul de bază în ceea ce privește programele de alfabetizare digitală, include testări bazate pe performanță, folosind aplicațiile MS Office. Este potrivit pentru elevii de liceu și studenților anului I de facultate.

 

MOS_Acad_Banner_Page_2

MICROSOFT OFFICE SPECIALIST

Certificarea Microsoft Office Specialist (MOS) oferă o serie de niveluri de certificare, asigurând continuitate în identificarea şi validarea competenţelor. Acestea includ atât certificări de bază pentru oricare din cele mai răspândite produse Microsoft Office, cât şi acreditări de tip Expert şi Master pentru utilizatorii avansaţi.

MTA – MICROSOFT TECHNOLOGY ASSOCIATEMicrosoft-Technology-Associate-Logo

Certificare de tip “entry-level” care validează cunoștințele de bază esențiale pentru pregătirea elevilor din clasele de profil și pentru cei care se orientează spre o carieră în IT. Se adresează exclusiv mediului educațional: liceelor și universităților cu profil tehnic şi a fost creat pentru a putea fi încorporat curriculum-ului existent în sistemul de învățământ.