Deși în acest an de sărbătoarea Sfântului Nicolae nu a fost posibil să ne reunim în cadrul școlii și să continuăm tradiția începută în urmă cu mai mulți ani, și anume organizarea de către elevii noștri din clasele a VII-a a evenimentului festiv în care ei ar fi trebuit să fie ajutoarele Moșului pentru a face o bucurie copiilor beneficiari ai Centrului de zi din cadrul DGASPC Neamț, ne-am dorit totuși să le trimitem gândurile noastre bune și cadourile de la Moș. Astfel că ne-am adaptat situației și, cu ajutorul donațiilor elevilor, am pregătit pentru cei 23 de copii cadouri conținând un articol vestimentar, dulciuri, fructe și alimente. Pentru a le transmite copiilor, alături de cadouri, și mesajele și urările lor, elevii noștri au ales să îmbine metodele de comunicare tradiționale cu cele digitale. Astfel că, atât elevii din clasa a VII-a A, cât și elevii din clasa a VII-a B au confecționat felicitări pentru fiecare copil, iar un grup de eleve talentate din clasa a VII-a B i-a colindat virtual, prin intermediul unui colaj video.

Darurile, cumpărate și pregătite de doamnele diriginte Cristina Iftime și Elena Mitrea, cu sprijinul părinților și al personalului Colegiului Național de Informatică, au fost duse la sediul Centrului de zi și împărțite copiilor chiar în ziua în care aceștia îl așteptau pe Moș Nicolae. Bucuria pe care am reușit sa le-o facem se poate vedea pe chipurile lor, atât cât permit măscuțele.

În aceeași zi, o parte din donațiile primite au fost preluate de către doamna Claudia Filip, voluntar în cadrul Asociației Umanitare „Codrin” din Piatra-Neamț, care le-a distribuit copiilor din familii defavorizate din satul Țolici, comuna Petricani.

Dorim să transmitem elevilor și  părinților elevilor de la clasele a VII-a A și a VII-a B și tuturor celor care ne-au sprijinit în organizarea activității, mulțumirile sincere ale copiilor cărora am reușit să le picurăm în suflet un strop de bucurie.