Se aud clinchete de zurgălăi, iar CNI se îmbracă în haine festive, elevi și profesori sărbătorind, în prag de iarnă, Zilele Colegiului.
Ziua de 22 decembrie a stat sub semnul excelenței, dar și sub cel al tristeții. Am trăit bucuria de a fi împreună după o perioadă în care școala a fost online datorită pandemiei, dar și mâhnirea de a ne despărți de unul dintre directorii Colegiului Național de Informatică, domnul profesor Laurențiu Borcea, care ne-a părăsit zilele acestea. Acesta era un cadru didactic îndrăgit pentru răbdarea cu care i-a învățat pe elevi tainele matematicii. În memoria acestuia s-a ținut un moment de reculegere, iar lipsa dumnealui va fi resimțită de colectivul de la CNI. Dumnezeu să-l odihnească!
Talentul jurnalistic al elevilor, dar și cel în domeniul informaticii, a fost probat de apariția numărului doi al revistei Infopuls online. Colectivul redacțional sau Web Developeri, așa cum s-au numit ei pe primul slide al publicației, și, anume, Alexandru Samoilă, Sebastian Răzeșu, Alexandru Minuț și Alexandru Seftiean, de la clasa a X-a F, au prezentat site-ul revistei, coordonată de doamnele profesoare Brîndușa Anghel, Carmen Zaharescu și Elena Mitrea, indicând diverse articole, precum și noutatea de anul acesta – o variantă pentru telefon a publicației.
Domnul profesor Marius Țepeș a prezentat numărul 18 al Anuarului CNI. Cu verva obișnuită, ne-a introdus în tainele științei și a contribuțiilor didactico-metodice prezente în articolele scrise de colectivul didactic și didactic-auxiliar al colegiului.
Pentru că CNI este o instuție de învățământ care oferă excelență în pregătirea elevilor, foarte mulți părinți aleg să-și aducă aici copiii în clasa a V-a. Astfel, catedra de matematică a venit în sprijinul lor, realizând o culegere de teste de matematică dedicată elevilor care doresc să devină boboci de gimnaziu la CNI. Culegerea a fost prezentată de doamna profesoară Luminița Cozma și conține testele de verificare a cunoștințelor din anii anteriori, precum și alte teste propuse de profesorii de matematică. Grafica a fost realizată de elevul Manolache Sebastian-Iancu, din clasa a IX-a D, iar tehnoredactarea de către domnul Daniel Dorobanțu.
Spiritul Crăciunului a venit și la CNI adus de corul elevilor de la clasa a VI-a B, coordonați de doamna profesoară Luca Cristina, care au colindat cadrele didactice, aducând zâmbete și bucurie în suflet.
Clinchetul paharelor de șampanie a vestit apropierea sărbătorilor de iarnă, așa că vă urăm ca de Sfintele Sărbători să vă deschideți inima pentru speranță, bucurie și lumină, Moș Crăciun să vă aducă daruri îmbelșugate, iar Noul An care se ivește să fie o punte către un strop de fericire, unul de iubire, de noroc, toate la un loc.