În cadrul proiectului ERASMUS+ Let be innovative and social!, în perioada 28-31martie, un grup de elevi format din Andronic Alecsia, Bârlădeanu Larisa, Berbece Raluca, Ciubotaru Radu, Isache Daniel, Roman Ștefania, Părău Vlad, Șugar-Cocea Luca, însoțit de doamna profesoară Mititelu Ana-Mirela, a participat la o mobilitate în Finlanda.
În prima zi, 28 martie, activitățile au debutat cu prezentarea școlii gazdă, Liceul Prakticum, apoi au continuat cu discuții privind programul mobilității, privind obiectivele turistice din Helsinki, pe care le-am vizitat împreună cu elevii gazdă. Turul orașului s-a concretizat într-un concurs în care s-au realizat fotografii sau s-au înregistrat filmulețe despre anumite atracții turistice. De exemplu, a trebuit să mergem la Operă și să ne filmăm de parcă am fi la un spectacol de balet.
A doua zi, 29 martie, am participat la un workshop pe teme antreprenoriale. Aici a trebuit să ne gândim la o afacere socială pe care să o putem implementa. După prânz, doi invitați de la Ashoka ne-au prezentat afacerea lor.
În a treia zi, 30 martie, am vizitat un centru de restaurare și reutilizare a lucrurilor folosite, unde lucrătorii de la această companie iau obiecte utilizate de la oameni și le repară, urmând ca ele să fie puse la vânzare. Am avut ocazia să explorăm magazinul, iar unii dintre noi am și cumpărat obiecte la un preț rezonabil. Seara, am fost invitați la o partidă de bowling unde ne-am simțit foarte bine.
În ultima zi din Helsinki, 31 martie, am participat la prezentările unor interprinderi sociale, apoi ne-am luat rămas bun de la celelalte țări, știind că următoarea întâlnire cu toate echipele va fi în România.
În urma acestei deplasări, am rămas foarte impresionați de dotarea școlii, de stilul de viață al elevilor, de relația acestora cu profesorii și de sistemul de învățământ. Putem spune că Helsinki și-a lăsat amprenta în inima noastră, aceasta fiind una dintre cele mai frumoase experiențe trăite. Ne-a felul în care țara gazdă ne-a primit și, de asemenea, am rămas recunoscători pentru prieteniile create cu elevii din țările partenere.