Marți , 3 mai 2022, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamt, condus de domnul inspector şef ing. Ioan Popescu, au fost premiați elevii şi profesorii participanţi la etapa judeteana a Concursului Naţional  „ŞTIU ŞI  APLIC!- Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii! ”, concurs organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean  Neamt care a fost reprezentat de Dna Inspector Mihaela Aanei, responsabil cu activitățile extrașcolare

Concursul  face parte  din  cadrul Campaniei  Naționale  „ Valențele culturale ale securității și sănătății în muncă pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale”, coordonată de Inspecția Muncii București, România, obiectivul principal al concursului fiind încurajarea și atragerea elevilor în activități de studiere a disciplinei numită  „Securitate și sănătate în muncă”.

Faza judeţeană a concursului  s-a  desfăşurat la Colegiului Național de Informatică din Piatra Neamt, şi a cuprins două etape :

Etapa  I- proba teoretică –„Ce ştim despre securitatea şi sănătatea în muncă”?-test susţinut individual, unde timpul de rezolvare a fost de 30 de minute;

Etapa  II- proba  practică- „Identifică riscurile şi alege Echipamentul Individual de Protecţie necesar” –probă practică , unde timpul de susţinere  a fost de 15 minute.

Rezultatele obţinute de elevii Colegiului Național de Informatică pregătiți de doamnele profesoare Mariana Fronea și Ana-Maria Hogea la etapă județeană  sunt :

Ciclul inferior

Premiul I – Simion  Silvia Ilaria/Negrianu Maria Alexandra

Premiul  II – Gheorghiu   Ana Cătălina/Urdă Rafaela Elena

Premiul III – Manolică  Matei Theodor/Iordache Amalia Ioana

Mentiunea I – Pristav  Tudor Mihai/Ignea Bianca

Mențiunea II – Ciudin Giulia-Gabriela/Zamă Denisa-Maria

Mențiunea II – Cozma Maria-Letiția/Paraschiv Iustin

Mențiunea III – Ghemeș Alex-Ștefănel/Gherghel Narcis-Mihai

Ciclul Superior

Premiul I – Podariu  Teodora/Vasiliu Ioan Sebastian

Premiul II – Bistriceanu  Elisa-Antonia/Iftime Silviu Vasile

Premiul III – Racu  Robert –Mihai / Săndulache Iustin Andrei

Premiul III – Mitrea  Maria Magdalena /Dobrescu Paul-Andrei

Mentiune – Zaharia  Denisa Ioana/Anton Florin

La etapa naţională a Concursului Naţional  „ŞTIU ŞI  APLIC!- Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii! ”, care se va desfăşura la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Iaşi, în perioada 13-15 mai 2022, vor participa câştigătorii Premiului I de la ciclul inferior şi de la cel superior.