19.05.2022, ora 14,30,  Curtea domnească – a însemnat pentru elevii claselor a XII-a de la Colegiul Național de Informatică un moment emoționant, cathartic, înălțător.

Cu adevărat, un moment de grație,  căci natura – florile seducătoare, istoria – turnul și biserica, trecutul și prezentul au complotat, parcă, pentru a defini o axă a unei paradigme atemporale în care ei s-au reunit pentru a celebra trecerea către o nouă etapă a vieții. Și pentru că sfârșitul e doar o premisă a unui nou început, inimile băteau la unison, absolvenți, profesori, părinți, bunici, trecători. Exaltarea avea pe alocuri ecouri de beatitudine, iar covorul roșu, semn al triumfului, le-a imortalizat clipa. Încărcați de semnificația zilei, pașii le-au devenit mai siguri, mai statornici, mai așezați, iar calea configurată în funcție de coordonatele proiectate – efort, devoțiune, examene, scopuri, idealuri – poartă promisiunea desăvârșirii.

Profesorii care i-au călăuzit până în acest prag  se reunesc într-o singură voce  și le transmit: Mult succes, noroc și sănătate! Fie ca datorită vouă lumea să se coloreze în tonuri armonioase!