Menţionată prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, în august 1925, Ziua Internațională a Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de cei mici, de copiii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi … să nu uităm de copilul din noi! Aşadar, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile.

De ziua lor toți copiii merită o atenție deosebită. Fiind prima zi de vară, Ziua Copilului se sărbătorește în primul rând prin activități în aer liber, cu baloane colorate, jocuri, prietenii noi, generozitate, dragoste și felicitări. Iată de ce Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț a venit în întâmpinarea copiilor de la Centrul Școlar  pentru  Educație Incluzivă ”Al. Roșca”, condus de dna director Bălțătescu Irina.

Doamnele director prof. dr. Neamțu Daniela și Cozma Luminița, doamnele profesor Țăbîrnac Cornelia, Berea Maria-Antoanela, Hogea Ana-Maria, Morțe Silvia și pr. Ababei Ionel, domnișoara bibliotecar Moisă Maria-Mirabela și doamna pedagog Tomșa Alina au organizat cadrul necesar întâlnirii elevilor noștri de la Colegiul Național de Informatică cu cei mai mici elevi de la centru.

Astăzi, 31.05.2022,  activitatea s-a desfășurat la biblioteca Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Al. Roșca”, unde un grup de elevi însoțiți de doamna profesoară Berea Maria-Antoanela și domnișoara Moisă Mirabela au adus zâmbete pe fețele a 30 de copii, coordonați de doamna bibliotecar Moroșanu Emilia și doamnele profesoare Doru Elena și Doru Oana. S-au servit  sucuri, prăjituri, dulciuri, s-au împărțit tricouri  dăruite de elevii Colegiului nostru, cu dorința de a acorda sprijinul, atenția și afecțiunea de care aceștia au atâta nevoie.