Share IT – 2023

Proiectul ”Share IT”, ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție, s-a desfășurat în perioada 12-21 decembrie 2023.

Elevi de gimnaziu  și de liceu, au prezentat ultimele lor realizări în domeniul IT, probleme interesante, algoritmi fundamentali de programare și au parcurs o primă lecție interactivă de Python.

Elevul Apetri Victor Simon, de la clasa a VI-a B, a prezentat colegilor de la clasa a VI-a robotul asamblat de el și care a câștigat Premiul I și Premiul de Excelență în cadrul competiției Nextlab.Tech de anul acesta.

Elevii Grigore Eva Elena și Chiței Sever,  la clasa a VI-a A, au prezentat proiecte Scratch realizate de ei, elevilor de clasa a V-a, demonstrând astfel importanța învățării prin joc.

Elevii clasei a VI-a A și a VII-a B au parcurs primele instrucțiuni Python în cadrul unei ore interactive.

Un grup de elevi din clasele a X-a D și a X-a F au prezentat colegilor de la clasa a IX-a F probleme elementare de programare și importanța studiului disciplinei programare pentru formarea gândirii algoritmice.

Elevii Axânte Eduard-Ioan și Gavril Paul-Christian, de la clasa a XI-a E, le-au demonstrat elevilor de la clasa a IX-a E că informatica poate fi distractivă și codul unui joc de tipul X-0 este un bun început pentru a prinde interes pentru crearea jocurilor pe calculator.

Elevul Samoilă Alexandru, de la clasa a XII-a F, le-a împărtășit colegilor de la clasele a IX-a A, a IX-a C și a XI-a A, experiența acumulată pe parcursul anilor de liceu și în urma participării la concursurile școlare, modul în care s-a pregătit pentru competiții și importanța participării la competiții pentru reușita profesională pe viitor.

Profesori coordonatori: Gabriela Blaga, Ana-Mirela Mititelu, Elena Costrachevici, Elena Andone