După un an plin de competiție, provocări și călătorii, elevii Colegiului Național de Informatică s-au adunat în sala Multimedia în data de 17 mai pentru prezentarea celei de-a doua mobilități Erasmus+ din anul școlar 2023-2024. După o săptămână petrecută în orașul Barcelos, Portugalia, elevii selecționați pentru această mobilitate și-au rezumat trăirile și experiențele dobândite într-un mod sincer, demonstrând că, deși provin din clase diferite, au reușit să formeze o echipă armonioasă.

Participanții acestui proiect, Berbece Raluca, clasa a XI-a B, Ifrim Alexandra și Gavriloaia Darius, clasa a XI-a E, Laszlo Magda, Onu Rareș și Voloșeniuc-Hudescu Alexandru, clasa a X-a B, Apetrei Celia, clasa a X-a E, Țăranu Teona, clasa a X-a C, și Luchian Maria, clasa a IX-a B, au prezentat experiența lor, atât din cele cinci zile petrecute în Portugalia, cât și din orașul Zurich, unde au avut escală. Aceștia au povestit despre doamna Susana Ferreira, patroana restaurantului Faty Ferros unde au cinat, despre Mobi, mascota mobilității care i-a însoțit, și despre peripețiile trăite „behind the scenes”.

La finalul diseminării, elevii nu au uitat să îi invite în față și pe colegii lor care au fost plecați în prima mobilitate din Suedia, pentru a le demonstra celor prezenți de ce ar fi o idee bună să participe și ei la mobilitățile viitoare. Deși am ajuns la finalul acestui an școlar, se apropie un nou început pentru mobilitățile Erasmus+ și pentru generațiile de copii ambițioși care vor participa în astfel de călătorii.

Această prezentare nu a fost doar o recapitulare a experiențelor, ci și o sursă de inspirație pentru toți elevii prezenți, subliniind importanța și beneficiile programului Erasmus+ în dezvoltarea personală și academică.

Prezentarea activităților o găsiți la următoarea adresă:

https://prezi.com/view/S7Bs7SyU061xa0rMoe3p/