Este un obicei la Colegiul Național de Informatică ca de Halloween elevii să organizeze o activitate relaxantă, amuzantă cu costumații ce au reprezentat personaje pozitive : zâne, prințese și prinți, dar și negative : vampiri, zombii, scheleți.

După ce și-au prezentat materialele pregătite sub îndrumarea doamnelor profesoare de limbă engleză : Brândușa Stan, Jinaru Claudia și Silvia Morțe, elevii au cântat, au realizat filmulețe , au participat la parada-concurs a costumelor de halloween și la concursul „Dovleacul Buclucaș”.

Având în vedere faptul că noi suntem veterani în programul ECO-ȘCOALA, doamnele profesoare Mariana Fronea și Taina Grigoriu au organizat și coordonat parada costumelor ECO. Fiecare costum era alcătuit din materiale reciclabile, care te încântau numai privindu-le. Un îngeraș cu o rochie din foi de matematica vechi, diferite costume confecționate din ziare, sacoșe de plastic, carton și frunze contopite în cele mai frumoase culori, sacoul și bereta cu specific tomnatic  sau gențile ce întrec cu mult imaginația artistului francez Luis Vuitton te puteau cuceri instantaneu. Aceasta este modalitatea simplă de a conștientiza și a contribui și noi la cei trei R : RECICLEAZĂ, REFOLOSEȘTE și REDUCE.

În acest concurs, alături de expoziția anuală de toamnă,  sunt activități specifice colegiului nostru, care reușesc, pe lângă performanțe multiple în domeniul real, să se implice și în activități majore ecologice . Prin activități motivante, copiii învață să fie economi și să gasească o întrebuințare a lucrurilor mai puțin folositoare.

Elevii au fost premiați și pe podium au urcat următoarele costume :

  • Cel mai înfricoșător
  • Cel mai amuzant
  • Cel mai original

Totodată, dovleacul cel mai interesant al elevei Barcan de la clasa a V-a B a primit o diplomă onorifică. De asemenea la parada costumelor ECO au fost apreciate prin diplome, următoarele costume :

  • cel mai reciclabil și sofisticat costum ECO
  • cel mai desenat costum
  • cel mai tomnatic costum

Întreaga activitate a fost organizată de  clasa a IX-a A a cărei echipă a fost condusă de Flavius Busuioc și Georgiana Ilie sub coordonarea doamnei diriginte Mariana Fronea si de un grup de elevi din clasa a X-a D îndrumați de doamna dirigintă Diana Bejan. La finalul activității, când copiii râdeau și chicoteau , ne-am dat seama că întreaga petrecere a fost un succes.

[galerie]