Ca în fiecare an, în luna octombrie de ziua educației, și-a desfășurat lucrările și Seminarul Național ”Parteneriat în educația pentru mediul înconjurător” organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), cu tema-”Educația pentru mediu în școala românească”.

La acest seminar Colegiul Național de Informatică a fost reprezentat de doamnele profesoare: Taina Grigoriu și Mariana Fronea care sunt coordonatorii programului internațional ECO Școala și a programului național Patrula ECO în colegiul nostru.

Organizarea seminarului a fost de o înaltă ținută și a avut ca invitat special pe Finn Bolding Thomsen – Director al Fundației Mondiale de Educație pentru Mediul Înconjurător (FEE) , dar și reprezentanți ai Ministerul Educației Naționale, Ministerul Mediului,  Agenției Naționale de Protecție a Mediului, a revistei Național Geografic și a companiei Wrigley România partener al CCDG în derularea programelor internaționale ECO Școala.

În prima parte a seminarului s-au acordat premii pentru programele internaționale și naționale: “ECO  Fotografia anului”, “Patrula ECO”, Campania “Mai curat”, sponsor Fundația Companiei Wrigley România și mult râvnitul “Steagul Verde” și statutul de ECO Școală pentru alte 22 de noi unități școlare confirmate anul acesta. La colegiul nostru a obținut premiul pentru cea mai completă Agendă Patrula ECO eleva Bordea Ana Georgiana din clasa a X-a E.

Partea a doua a seminarului a continuat cu acordarea altor premii pentru programele mondiale: “Learning about Forests”(LeAF) și “Tineri Reporter pentru Mediul Înconjurător” (YRE) precum și reconfirmarea statutului de ECO Școala pentru alte 74 de unități școlare.

Acest seminar  se poate spune ca “ne-a încărcat bateriile” și motivat pentru ca în acest nou an școlar să participăm la fel de activ la toate proiectele din programul ECO Școala.

[galerie]