Biroul de Informare al Parlamentului European în România, Reprezentanța Comisiei Europene în România și Ministerul Educației Naționale au organizat vineri, 17 ianuarie, o reuniune de evaluare a rezultatelor proiectului pilot de utilizare a unui material didactic auxiliar privind istoria si funcționarea Uniunii Europene intitulat “EU for YOU! Așa funcționează Uniunea Europeană!”, intr-un număr de 41 de scoli din Romania._dsc1401

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a realizat în anul 2013 volumul “EU for YOU! Așa funcționează Uniunea Europeană!”, un suport didactic dedicat elevilor din învățământul preuniversitar, pe care l-a propus spre pilotare Ministerului Educației Naționale.

În urma încheierii unui parteneriat de colaborare între cele două instituții, volumul “EU for YOU! Așa funcționează Uniunea Europeană” a fost utilizat în cadrul orelor la disciplinele istorie şi ştiinţe socio-umane,  în 41 de clase (1.360 elevi) din școli și licee din București și din județele Brașov, Neamț și Suceava, pe parcursul primului semestru al anului școlar 2013/ 2014. El a fost utilizat la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, ca auxiliar la disciplina economie de dna. prof.dr. Daniela Neamțu și se află la dispoziția profesorilor de istorie și socio-umane, la biblioteca colegiului.

La eveniment au participat dna. Vasilica Ştefania Duminică, Secretar de Stat pentru învăţământul preuniversitar în Ministerul Educației Naționale, dna. Mădălina Mihalache, Șeful Biroului de Informare al Parlamentului European în România, dna. Iulia Deutsch, Adjunct al Șefului Reprezentanței Comisiei Europene în România, dna. Liliana Preoteasa, director general al Direcției Generale de Învățare pe Tot Parcursul Vieții,  dnul Eugen Stoica și dnul Doru Dumitrescu,inspectori generali în MEN, precum și reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare judeţene şi profesorii implicaţi în proiect.

Ecouri în presă

http://www.europarl.ro/ro/stiri_evenimente/stiri/2014/ianuarie/eu_for_you.html

http://www.realitatea.net/eu-for-you-in-scolile-din-romania_1360595.html

http://europeanul.org/proiectul-eu-for-you-va-continua-in-scolile-romanesti/