Prima activitate din proiectul educativ Suflet de copil, realizat în urma parteneriatului cu Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Alexandru Roșca”, Piatra – Neamţ, s-a desfăşurat luni, 8 decembrie 2014, la CNI în laboratorul Multimedia, între orele 12 – 13.30.
Pentru că educaţia elevilor nu se reduce la pregătire intelectuală, ci reprezintă mai cu seamă educaţia simţurilor, a comportării civilizate, a stăpânirii de sine, a voinţei, a creativităţii şi autonomiei personale, a atitudinii pozitive faţă de semeni , pentru că educaţia pentru valori urmăreşte iniţierea copiilor în practicarea unui comportament activ, responsabil, capabil de toleranţă şi respect faţă de sine şi de ceilalţi, conştient de drepturi şi de datorii, cele două instituţii şcolare au gândit activități ce pot releva și dezvolta aceste laturi ale dimensiunii umane.
Prima activitate comună a parteneriatului a constat în vizita a 15 copii, a doamnei bibliotecare Emilia Moroșanu și a doamnei profesoare Elena Doru de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Alexandru Roșca” la Colegiul Naţional de Informatică.
Au fost întâmpinați de elevii claselor a 5-a A si B, a 6 – a A, a 11 –a E și a 12 – a F, de doamna bibliotecară Mirabela Moisă, de doamnele profesoare Cristina Luca, Gabriela Blaga, Silvia Morțe, Raluca Ene și Maria Berea.
Păstrând tradiţiile de iarnă la români, elevii claselor a 5-a i-au colindat și i-au urat pe copiii de la Alexandru Roșca.
Elevii clasei a 6-a A le-au propus apoi sa facă împreună felicitări pentru Moş Crăciun, iar cei de la clasa a 11-a E au desenat împreună cu ei brăduţi, cizmuliţe și Moși Crăciuni.
Evident că, după atâtea activități meticuloase, a sosit și Moş Crăciun, care le-a împărțit copiilor de la Alexandru Roșca cadouri pufoase de iarnă.
Multe emoţii au fost în sală. Ne-am despărţit cu promisiunea că ne vom revedea cu siguranţă. Următoarea întâlnire oficială, în martie, de mărțișor.
[galerie]