Reconfirmat in postura de Scoala Europeana in luna aprilie a acestui an, Colegiul National de Informatica din Piatra-Neamt a fost admis, de curand, in randul scolilor Pathfinder din programul Microsoft Parteneri in invatare. Initiat si derulat de Microsoft la nivel mondial inca din 2003, acest program a fost introdus in 110 tari, iar in Romania se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Programul are ca punct de plecare viziunea Microsoft asupra educatiei, potrivit careia comunitatile educationale virtuale sunt formate din oameni care comunica, invata si se dezvolta cultural sau profesional prin intermediul tehnologiei informatiei si comunicatiilor. Printr-un parteneriat cu guverne si scoli din toata lumea, programul isi propune sa integreze tehnologia in activitațile zilnice de predare, invațare si cercetare, si are trei sectiuni: Scoli inovatoare, Profesori inovatori si Elevi inovatori. Prin urmare, consecinta directa a participarii la prima dintre sectiunile acestui program o constituie dezvoltarea unei colaborari substantiale intre compania Microsoft si scoli, fiind folosite cele mai noi principii de invatare si o tehnologie moderna. Dintre cele 114 aplicatii din 48 de tari, echipa de evaluatori a selectat 54 de scoli care au demonstrat ca isi propun sa transforme educatia intr-un proces relevant si eficient. Asa cum au mentionat si organizatorii in scrisoarea de felicitare pe care au trimis-o Colegiului National de Informatica, atuurile institutiei nemtene au fost viziunea clara asupra invatarii si spiritul inovator.
Parteneriatul are durata de doi ani, primii pasi reprezentandu-i participarea la o serie de conferinte virtuale, in cadrul carora se vor pune la punct detaliile privitoare la Forumul Educatiei Inovatoare, care se va desfasura la Cape Town, in intervalul 25-29 octombrie 2010. Aceasta prima intalnire urmareste, printre altele, stabilirea unei viziuni coerente asupra parteneriatului propus de Microsoft, prezentarea obiectivelor si a exigentelor acestuia, din partea Colegiului National de Informatica urmand sa participe doamna director Elena Genoveva Irimia si doamna profesor Letitia Spataru.
Click pentru prezentarea PowerPoint – Forumul European al inovatiei