Elevii coordonați de profesorii de limbi moderne au demonstrat că informaticienii sunt pe deplin conștienți de rolul studierii limbilor moderne.

Joi, 24 septembrie 2015, doamnele profesoare Brânduşa Stan şi Diana Rotaru au organizat cu clasele a V-a B şi respectiv a VI-a A, B şi a IX-a C, D activităţi de promovare a plurilingvismului (postere, cântece şi recital de poezie) în cadrul orei de limba engleză şi respectiv de limba germană.

Vineri, 25 septembrie 2015, între orele 13.00 – 14.00, în sala Multimedia a Colegiului Naţional de Informatică doamnele profesoare Silvia Morţe, Claudia Jinaru, Raluca Ene, Elena Mitrea şi Graţia Preoteasa au coordonat activitatea elevilor claselor a V-a A, a VII-a A, a VIII-a B, a IX-a B, a X-a C, a XI-a C. Elevii au susținut prezentări despre importanţa învăţării limbilor moderne, au prezentat fapte de civilizație şi cultură din mai multe ţări, au recitat şi au cântat. Toate acestea în cele trei limbi moderne – engleză, franceză şi germană – ce se învaţă la Colegiul Naţional de Informatică.

La biblioteca CNI doamna bibliotecară Mirabela Moisă a găzduit expoziția de desene  ce ilustrează tematica acestei zile. Expoziţia a fost realizată cu mult talent de cei mai mici elevi din şcoală, clasa a V-a A.

De la ora 14.00, tot ca activitate a acestei sărbători, doamnele profesoare Raluca Ene şi Teodora Hulpoi au organizat preselecția pentru noii membri ai trupei de teatru în limba franceză, Chouette.

Cu această zi de sărbătorire a plurilingvismului îşi încep călătoria în noul an şcolar  Peter Pan – clubul de limbi moderne şi Chouette – trupa de teatru în limba franceză.

[galerie]