Echipa CODE::SPACE a Colegiului Național de Informatică, alcătuită din elevii: Tudor Daniel Bejan – clasa a a IX – a, Radu Constantin Crăciun – clasa a a IX – a, Mihai Andrei Blaga – clasa a a XI – a și Bogdan Ciurezu – clasa a a XII – a, coordonată de doamna profesoară Diana Bejan, a câștigat locul al doilea la Etapa Finală a Competiției Internaționale Zero Robotics 2016, în alianță cu 2 școli, una din Australia și una din SUA.

În competiție s-au înscris inițial din 172 echipe de elevi din școli din toată lumea (Uniunea Europeană și alte țări asociate ESA, SUA, Australia, Rusia), 5 dintre ele fiind din România. După parcurgerea mai multor etape eliminatorii, în etapa finală au ajuns 14 alianțe de câte 3 școli, în două din acestea fiind școli din România, Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț și o școală din Timișoara. Alianța din care făcea parte şcoala din Timișoara a câștigat etapa virtuală a competiției.

Tema propusă elevilor este legată, ca în fiecare an, de unul din scenariile posibile ale misiunilor spațiale.

Elevii CNI participă la Competiția Internațională Zero Robotics din 2013, când echipa IT ACE a câștigat locul al doilea la etapa finală. În 2015, echipa CODE::SPACE a câștigat locul al doilea la etapa finală virtuală a aceleiași competiții.

Ecouri în presă:

[galerie]