Respectând tradiția din fiecare toamnă, elevii Colegiului Național de Informatică obișnuiesc să-i primească în rândurile lor pe bobocii de a IX-a. În seara zilei de vineri, 27 octombrie 2023, s-a desfășurat cel mai așteptat eveniment al începutului de an școlar – Balul Bobocilor, găzduit de Hotel Central Plaza.

În centrul atenției au fost participanții la concursul Miss&Mister, vedetele serii, care în final au cucerit publicul prin tinerețea, carisma, talentul, frumusețea și mai ales atitudinea lor, adecvată temei balului – Barbie. Cele 5 perechi înscrise au făcut o trecere în timp a istoriei dansului, concursul fiind deschis de Miruna și Justin, care au prezentat o coregrafie din 1920. Următoarea oprire a BarbieMobilului a fost în anii ’90, cu Adelina și Andrei în prim-plan, aceștia prezentând un dans pe muzica lui Michael Jackson. Au urmat Irina și Octav care s-au unduit în ritmuri latino. Trecem cu viteză la anii 2010, iar Victoria și Sebi au evoluat într-un dans modern. Proba de dans în perechi s-a încheiat cu Bianca și Alex, care ne-au adus în prezent cu o coregrafie specifică anului 2020.

Înainte de așteptata probă individuală, unde boboceii au încântat inimile cu talentele lor, Iustin Paraschiv a întreținut atmosfera interpretând două melodii. Iustin Paraschiv este colegul de care cu toții suntem mândri, pentru că talentul său a impresionat la Vocea României.

Seara a continuat cu proba individuală, unde participanții s-au întrecut pe ei înșiși. Am început cu muzică populară, simpatica Miruna Maria Boboc interpretând o prea frumoasă piesă din folclorul nostru intitulată “Eu din joc nu mă opresc”. Reacția publicului a fost peste așteptări, copiii încingând câteva hore. Apoi, Sebi Ionașcu a evoluat cu un moment des întâlnit pe străzi, inclusiv cascadorii. Revenind la muzică, Adelina Creangă ne-a uimit cu vocea ei puternică și interpretarea melodiei “Skyfall”, Adele. Din nou dans cu Alex Irimia și Victoria Hurgheș, fiecare în propria coregrafie. După care Justin Ungureanu efectiv a cucerit publicul și a menținut suspansul serii prin trucurile de magie foarte bine executate și care au smuls ropote îndelungi de aplauze. Bianca Cernat ne-a dus în lumea Bollywood cu un dans hindus, iar Anna Irina Nechita a atras privirile printr-un dans țigănesc. Octavian Gavrilescu ne-a demonstrat că este realmente talentat, reproducând în acuarelă, pe spatele unei colege, un peisaj al genialului pictor postimpresionist Vincent Van Gogh. Nu în ultimul rând, Andrei Mitrea a interpretat la chitară electrică câteva melodii și a făcut un show pe cinste, în ciuda faptului că i s-a rupt o coardă, iar asta nu l-a împiedicat să urce pe podium.

Un alt moment așteptat a fost concertul lui Ștefan Costea și Calinacho, doi cântăreți îndrăgiți de tineri.

La final, a venit și momentul mult așteptat al serii, anunțarea și premierea câștigătorilor concursului Miss&Mister. A fost o luptă strânsă, toți sunt câștigători, dar juriul a decis: Miss Boboc a Colegiului Național de Informatică 2023 este Irina Anna Nechita, alături de Mister Boboc – Andrei Mitrea.

Distracția, antrenul și premiile acordate tuturor participanților la concurs au fost posibile datorită sponsorilor: Hagi Gold, Giovanni Construct SRL, 6AM Ceremony SRL, Kapital Construct SRL, Kapitan Construct SRL, Online Shop SRL, P&T Vest Construct SRL, Nelcar Impex SRL, DUM-AS Studio SRL, Magic Cake, Merlins Beverages, Maria s Ladybugs, Florăria Hi, Arhiprint SRL și Hotel Central Plaza.

A fost o seară magică, în care ne-am distrat de minune, alături de jurații noștri (profesorii Mariana Fronea, Lucica Horhogea, Maria Berea, elevii din clasa a XII-a B Cristian Anisia, Sebastian Simion), de doamna dirigintă prof. Cornelia Țăbârnac, de doamna director Luminița Cozma dar și de mulți alți dascăli. Un merit aparte menționăm că revine elevilor care s-au implicat direct în organizarea și desfășurarea Balului Bobocilor 2023, cărora le acordăm nota 10: Amalia Ioana Iordache, Antonio Neculaie, Letiția Cozma, Polat Muftuoglu, Lorand Bilbor, Gabriela Horhogea, Giulia Ciudin, Iustin Paraschiv, Denisa Zamă, Theo Feraru, Ingrid Șalaru, Răzvan Lazăr, Ștefan Condurat, Sebastian Simion, Rareș Fleșeriu, Teodor Roșu, Alex Ghemeș, Tudor Pristav, Alex Pruteanu, Tudor Pantofaru, Anisia Cristian.

Miruna Maria Boboc: ”Balul Bobocilor CNI a însemnat o experiență de neuitat pentru mine. Am avut parte de cei mai tari coordonatori, un partener cool, o soră din altă mamă care mi-a fost alături în aceasta perioadă și de un coordonator/prieten care m-a apărat și în ziua balului. Mi-am făcut prieteni noi cu care țin legătura și o voi ține și pe viitor. Nu o să uit această experiență frumoasă niciodată și o să-mi amintesc cu lacrimi în ochi momentele, deoarece s-a terminat prea rapid”.

Justin Ungureanu: ”A fost o experiență inedită, în care m-am distrat pe cinste și am ieșit din zona de confort. De asemenea, am căpătat mult curaj și încredere de sine”.

Bianca Cernat: ”O experiență de neuitat! O experiență de care îmi voi aduce aminte cu mult drag peste câțiva ani când o să fiu la facultate sau o să le povestesc copiilor și nepoților. O experiență unde ne-am împrietenit cu toții și ne-am format o mini familie. O echipă frumoasă, unde ne-am susținut cu toții și nu am avut concurență între noi. De organizatori nu mai zic care au fost mai mult decât niște prieteni cu noi și ne-au dat cele mai bune sfaturi, care au stat cu noi și ne-au ajutat și ne-au motivat cu orice. M-am simțit extraordinar de bine și la sfârșit am avut parte de o seară de neuitat. E vorba de bbcni 2023”.

 

Andrei Mitrea: ”Participarea la balul bobocilor a fost o șansă unică. Am cunoscut oameni noi, am descoperit câtă muncă stă în spatele unui astfel de eveniment și cel mai important am învățat că indiferent de ce obstacole apar trebuie să treci peste și să termini totul cu bine. Mă bucur că am reușit să aducem momentele noastre în fata voastră și sper că toată lumea s-a simțit bine alături de noi. Faptul că am câștigat a fost o surpriză plăcută, o surpriză care nu ar fi fost posibilă fără ajutorul unor oameni speciali. Vreau să le mulțumesc antrenorilor noștri Iustin și Denisa care au știut să ne îndrume cel mai bine și nu în ultimul rând vreau să îi mulțumesc minunatei mele partenere Adelina, o persoană foarte talentată care a fost mereu alături de mine cu cele mai bune sfaturi. BBCNI 2023 a fost o experiență de neuitat. Îmi voi aminti mereu cu drag de aceste clipe pline de emoții”.

Octav Gavrilescu: ”Balul Bobocilor a fost pentru mine o experiență minunată, ba chiar una de neuitat. O experiență de care o să mă mândresc și n-am să uit niciodată. A fost un moment fantastic unde toți canditații ne-am deschis lumii cu talentele noastre speciale și diversele dansuri practicate și învățate aproape în fiecare zi, la repetiții, unde am fost încurajați de către coordonatorii noștri foarte implicați, care ne-au învățat să ne asumăm până și o astfel de activitate, aparent doar distractivă. Recomand viitorilor boboci să se înscrie la bal cu toată încrederea, vă promit că o să fie cea mai frumoasă experiență!”.

Irina Anna Nechita: ”Înainte să particip la concurs vedeam balul ca pe o experiență pe care o ai o dată în viață și care te face să înveți ceva nou. Trebuie să recunosc că sunt foarte bucuroasă că am reușit să învăț un dans destul de complicat în mai puțin de 3 săptămâni, în care am căzut, m-am lovit, l-am lovit pe partenerul meu de dans (din greșeală), dar de fiecare dată ne-am ridicat și am continuat și a, repetat până am reușit, timp în care am avut și școală, teme, dar și alte activități extra. Realizez cât de mult am fost încurajată, susținută și ajutată de către părinți, coordonatori, partener, prieteni, coregrafi, și restul de participanți ai concursului și le mulțumesc din suflet.

Sunt oameni care au știut să tragă de noi, să ne împingă să muncim mai mult. Am învățat să ignor vânătăile și durerea din genunchi și să mă bucur de oboseala de la efortul fizic. Am învățat să am încredere în Octav, partenerul meu, că nu mă scapă. Când eram în timpul concursului recunosc că am avut emoții și chiar un mic atac de panică că nu apuc să mă schimb între probe. Organizatorii sunt cei care m-au ajutat să trec peste asta. Le mulțumesc pentru tot. Mulțumesc partenerului, căci fără el nu luam acest titlu. Personal m-a bucurat mai mult experiența și momentele trăite și cumva, acum că s-a terminat, sunt un pic melancolică și tristă că nu mai facem asta în continuare, fără ca asta să ia ceva din fericirea și bucuria trăită, ba chiar adaugă. Premiul nu e atât pentru frumusețe, cât pentru muncă și implicare și mai mult este un premiu pentru toată echipa care a muncit să facem acest spectacol. Mulțumesc pentru șansa de a participa și pentru tot efortul vostru”.

Adelina Creangă: „Mă bucur că am avut ocazia să particip la BBCNI anul acesta. Pentru mine a fost o experiență fenomenală pe care nu o voi uita. Am avut ocazia să întâlnesc oameni extraordinari și să mă distrez alături de noii prieteni formați și mulțumesc tuturor celor care au luat parte la organizarea balului și restul concurenților pentru dăruirea șansei de a trăi o astfel de experiență”.

 

Victoria Hurgheș: „BBCNI pentru mine a fost o experiență magică, plină de emoții. La început am crezut că vom învăța toate dansurile, tot, într-o săptămână, dar am ajuns cu o zi înainte de bal să nu avem o coregrafie terminată. Într-un final, prin foarte multe emoții, am terminat. Acum că mă uit în spate îmi este dor de momentele de la repetiții și de la bal. M-am distrat foarte mult alături de coordonatorii de la clasele a 12-a și ceilalți concurenți”.

 

Prof. Cornelia Țăbârnac: „Balul Bobocilor CNI? Planificare, echipă, prieteni vechi, ajutor, colaborare, speranțe, muncă,  sponsori, disperare, calcule, pază, imaginație,  prieteni noi, eliminare riscuri, comunicare, experiențe noi, bucurii și…. în final, MÂNDRIA de a reuși! Felicitări echipei CNI! Mulțumesc tuturor celor ce ne-au ajutat să depășim toate problemele!”.

 

Prof. Luminița Cozma: „În această ”lume nebună” în care frica de a organiza ceva este cât se poate de reală din cauza riscurilor, tentațiilor, câțiva tineri curajoși și-au exprimat dorința de a reconstrui paradigma normalității prin implicarea în realizarea Balului Bobocilor CNI, un eveniment atât de iubit de orice suflet de licean. A fost o muncă de echipă, cu mult zbucium în găsirea sponsorilor, cu multe ore de repetiții, cu supărări și bucurii, cu asumare de responsabilități așteptate și imprevizibile, dar și cu speranța că toate eforturile merită din plin. Cred că întreaga activitate a fost guvernată de EMOȚIE: emoția organizatorilor, emoția profesorilor însoțitori, emoția bobocilor pe scenă….emoții, multe emoții! A fost o seară de excepție, cu momente artistice deosebite ale concurenților, cu muzică, dans și râsete! Cu tineri frumoși, asumați, talentați, creativi și cu simțul umorului! Felicitări clasei organizatoare, a XII-a B, și d-nei diriginte, prof. Cornelia Țăbârnac! Uneori, o picătură de emoție, trăire, dragoste adevărată poate schimba lumea. Mulțumim tuturor celor care au fost extrem de atenți ca tinerii să fie în deplină siguranță!”.

 

Doamna Director, prof. dr. Daniela Neamțu transmite:

“Felicitări organizatorilor Balului Bobocilor CNI în ediția 2023 pentru implicare și responsabilitate. Bun venit frumoșilor boboci în comunitatea CNI și succes în anii incitanți ai vieții de liceu. Suntem mândri de copiii noștri!”

Amalia Ioana Iordache