Peste 60 de elevi de clasa a VI-a de la Colegiul Național de Informatică au participat între 9-12 octombrie 2017 la evenimentul ”Code and Dream”, eveniment care și-a propus inițierea copiilor de gimnaziu în utilizarea limbajului de programare Scratch. Aceștia au învățat astfel noţiuni elementare de programare în timp ce și-au creat primele lor jocuri video. Bucuria de pe fețele lor și entuziasmul participării la acest eveniment au fost evidente. Am urmărit astfel să demonstrăm că programarea poate fi făcută la orice vârstă dacă există pasiune și curiozitate să afli cât mai multe.

Elevii de liceu, participanți la competiții internaționale și naționale (Zero Robotics, CanSat), au prezentat elevilor de clasa a VIII-a strategiile folosite, care,  dincolo de aspectul tehnic ce a necesitat o mulțime de cunoștințe de programare, fizică și matematică, au însemnat deasemeni și îmbunătățirea abilităților de lucru în echipă.

Membrii Clubului de robotică de la Colegiul National de Informatică au prezentat copiilor de gimnaziu roboții pe care i-au asamblat anul trecut și modalități simple de programare a acestora, invitându-i să se alăture comunității de pasionați în robotică.

Evenimentul a fost organizat de Fundația Infomat a Colegiului Național de Informatică Piatra Neamț și finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code susținută de Asociația Techsoup și compania SAP. Meet and Code încurajează pregătirea copiilor și a tinerilor pentru un viitor din ce în ce mai digitalizat și susține evenimente de programare desfășurate în cadrul Europe Code Week, între 7 și 22 octombrie 2017.

prof. Gabriela Blaga

[galerie]